Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 23

Premjerė: aš tikrai neisiu į šitą Seimą tikrintis pasitikėjimo

Premjerė Ingrida Šimonytė sako neketinanti tikrintis pasitikėjimo Seime, kaip siūlo kai kurie politikai, nes neskaidrus lėšų naudojimas savivaldoje, pasak jos, visų pirma yra parlamento, o ne Vyriausybės problema.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Aš tikrai neisiu į šitą Seimą tikrintis pasitikėjimo, nes absurdiška tikrintis pasitikėjimą Seime, kai problema yra aiškiai Seimo, nors ne vienas Seimo narys ir ne vienas politikas bando kažkada savivaldoje įvykusius dalykus paversti Vyriausybės problema“, – antradienį žurnalistams Seime sakė I.Šimonytė.

Premjerė pažymėjo, kad dabartiniame parlamente daugiau kaip 50 Seimo narių yra anksčiau buvę savivaldybių tarybų nariais, daugiau nei šimtas parlamentarų naudoja parlamentinei veiklai skiriamas lėšas ir jų naudojimas „dar nėra iki galo ištirtas ir įvertintas“.

„Dėl Vyriausybės atsistatydinimo aš esu labai aiškiai atsakius viešai, neturiu ką pakartoti: jei Seimas nepaskelbs priešlaikinių rinkimų – tokiu atveju Vyriausybė atidirbtų iki priešlaikinių rinkimų ir atitinkamai iki naujos Vyriausybės suformavimo – aš pateiksiu savo atsistatydinimo prašymą ir bus kaip opozicija nori, galės toliau sėdėti Seime, naudotis kanceliarinėmis ir visus moralizuoti“, – kalbėjo premjerė.

I.Šimonytė yra pasakiusi, kad jos vadovaujamas kabinetas atsistatydins, jeigu parlamentas nepritars konservatorių siūlymui skelbti pirmalaikius Seimo rinkimus.

Rinkimus partija siūlo argumentuodama siekiu perkrauti politinę sistemą po žiniasklaidos tyrimų, sukėlusių abejonių dėl to, ar Lietuvos savivaldybių tarybų nariai skaidriai naudoja kanceliarines išmokas.

Konservatorių vadovas Gabrielius Landsbergis antradienį inicijavo partijų susitikimą dėl pirmalaikių rinkimų, tačiau opozicija jį boikotavo.

Dalis opozicinių partijų atstovų išsakė poziciją, kad pirmalaikiai rinkimai yra galimi, tačiau prieš tai turėtų atsistatydinti Vyriausybė, o ne atvirkščiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius