-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 01 07

Premjerė: britiškos COVID-19 atmainos plitimas reikštų didelę įtampą sveikatos sistemai

Britiškosios COVID-19 atmainos plitimas Lietuvoje reikštų didelę įtampą šalies sveikatos apsaugos sistemai, sako premjerė.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Kažkoks pandemijos paspartėjimas dėl to, kad išplistų mutacija, kuri reiškia, jog užsikrečiama daug greičiau, reikštų labai didelę įtampą mūsų sveikatos sistemai, kuri dabar ir taip balansuoja ties riba“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė Ingrida Šimonytė.

„Tą bendrą lovų skaičių dar kažkaip modifikuoja, pritaiko, atranda rezervų kitų sveikatos paslaugų sąskaita, bet, tarkime, reanimacija ir intensyvi terapija nėra taip lengvai išplečiama“, – teigė ji.

Lietuvos mokslininkai, tyrę susirgusių gyventojų mėginius, kol kas nenustatė „rūpestį keliančios“ B.1.1.7 viruso atmainos.

Vyriausybės vadovės teigimu, riboti susisiekimą su Jungtine Karalyste būtų labai sudėtinga. Juoba, kad šiuo metu nėra didelio keliautojų srauto.

Be to, anot jos, atvykstantiesiems iš šios šalies nustatyti reikalavimai dėl privalomo testo ir privalomos izoliacijos.

Gruodžio 19 dieną Jungtinės Karalystės pareigūnai patvirtino, kad nauja koronaviruso atmaina, aptikta šalyje, gali plisti sparčiau. Šios šalies ministro pirmininko Boriso Johnsono teigimu, naujos atmainos virusas gali būti 70 proc. labiau užkrečiamas.

Nustatyta, jog ši viruso atmaina nukonkuravo kitas dominuojančias atmainas ir tapo viena iš dažniausiai aptinkamų Anglijos regione. Manoma, kad dėl jos stipriai išaugo susirgimų skaičius.

Dėl to daugelis Europos Sąjungos valstybių, tarp jų ir Lietuva, buvo laikinai uždraudusios keleivių atvykimą iš Jungtinės Karalystės.

Iki šios dienos vadinamoji britiškoji COVID-19 atmaina aptikta jau 29 šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius