Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 04

Premjerė paprašė ministrų, kad atvejai kaip su „Kitokiais pasikalbėjimais“ nepasikartotų

Premjerė Ingrida Šimonytė situaciją, į kurią pateko Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), ketinusi mokėti už ministro visuomeninio patarėjo dalyvavimą laidoje, vertina kritiškai, nes informacija turėjo būti pažymėta. 15min perduotame komentare premjerė teigia, kad „atsakomybę prisiėmė asmuo, kuris privalėjo tai užtikrinti ir neužtikrino“, turėdama omenyje atsistatydinusią Arūno Dulkio atstovę spaudai.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Situaciją premjerė vertina kritiškai – informacija privalėjo būti pažymėta. Atsakomybę prisiėmė tas asmuo, kuris privalėjo tai užtikrinti ir neužtikrino.

Visų ministrų yra paprašyta užtikrinti, kad tokie atvejai viešinimo kampanijose nepasikartotų“, – teigiama premjerės atstovės spaudai Rasos Jakilaitienės perduotame komentare 15min.

Pirmadienį buvo paskelbta, kad sveikatos apsaugos ministro komandą palieka jo atstovė spaudai Aistė Šuksta.

„Prisiimu atsakomybę už esamas ir galimas pasekmes, kurias sukėlė mano priimti sprendimai dėl SAM komunikacijos“, – cituojama ji išplatintame pranešime spaudai.

Penktadienį paaiškėjo, kad už tai, kad „Kitokių pasikalbėjimų“ laidoje pasirodytų sveikatos apsaugos ministro visuomeninis patarėjas Edgaras Kulikauskas, Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) laidos kūrėjams norėjo sumokėti 9,9 tūkst. eurų.

Laidos prodiuseriui Mantui Bertuliui pinigų atsisakius, ministerija pareiškė, kad jų ir nemokės.

Kilus triukšmui paaiškėjo, kad apie užmokestį laidos dalyvis E.Kulikauskas nieko nežinojo. Maža to, ji nebuvo tinkamai pažymėta.

Pirmadienį sveikatos apsaugos ministras A.Dulkys žurnalistams teigė nesvarstęs ir neplanavęs trauktis iš pareigų po to, kai sulaukė kritikos dėl skiepijimo tempų bei ministerijos pirktos laidos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius