Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 24

Premjerė: „valstiečių“ lyderio grasinimai trauktis iš susitarimo dėl gynybos – apgailėtini

Opozicinių Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderio Ramūno Karbauskio grasinimai trauktis iš partijų susitarimo siejant tai su kitomis valdančiųjų iniciatyvomis yra apgailėtini, sako premjerė Ingrida Šimonytė.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Man tai atrodo keista, nes, manau, kad tą situaciją galima privesti prie absurdo ir bet kokius sprendimus susieti su tuo, ar bus, ar nebus svarstomas įstatymas dėl partnerystės ar dėl profesoriaus Landsbergio pripažinimo faktiniu Lietuvos vadovu Lietuvai atkūrus nepriklausomybę“, – žurnalistams Seime antradienį sakė premjerė.

„Kaip toli ši pono Karbauskio argumentacija gali eiti, aš nežinau. Bet man atrodo, kad iš dalies tai yra apgailėtina, kad taip siejami klausimai. Nes man atrodo, už valstybės gynybą ir saugumą yra mažai kas svarbiau“, – kalbėjo ji.

Vyriausybės vadovės tikinimu, dalis opozicijos atstovų, kaltinančių valdančiuosius „priešinimu ir kažkokiu konfliktu, man atrodo, patys tai labiausiai ir daro“.

LVŽS grasina trauktis iš šiuo metu baigiamų derinti partijų susitarimų gynybos ir nacionalinio saugumo bei bendros užsienio politikos klausimais, jei Seimas priims Civilinės sąjungos įstatymą, o Vytautą Landsbergį pripažins oficialiu šalies vadovu.

Penktadienį LVŽS pirmininkas R.Karbauskis inicijuoja partijos tarybos posėdį, kuriame jis žada agituoti bendrapartiečius už pasitraukimą iš susitarimo dėl gynybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius