Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 11 16

Premjerė: Vyriausybė trečiadienį spręs dėl galimybių paso nuo 12 metų

Vyriausybė trečiadienį planuoja nustatyti reikalavimą dėl galimybių paso nuo 12 metų, patvirtino premjerė Ingrida Šimonytė.
Prekybos centre tikrinamas galimybių pasas
Prekybos centre tikrinamas galimybių pasas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Taip pat Ministrų kabinetas trečiadienį turėtų priimti sprendimą, kuris galimybių paso galiojimą apribotų iki septynių mėnesių, o jis būtų pratęsiamas pasiskiepijus sustiprinančia doze arba turint pakankamai antikūnų.

„Bus daromi Vyriausybės nutarimo patikslinimai, numatant, kad praėjus atitinkamam laikui pilnai pasiskiepyti galimybių pasas, noriu pabrėžti, pramogoms, o ne neformaliajam švietimui ir juo labiau ne ugdymui, būtų taikomas ir asmenims nuo 12 metų, o ne nuo 16, kaip šiuo metu“, – antradienį žurnalistams Seime sakė I.Šimonytė.

Taip pat planuojama patvirtinti septynių mėnesių galiojimą galimybių pasui pasiskiepijus pilna schema, bet be sustiprinančios dozės.

„Tos nuostatos, kurios apibrėžtų, kaip ir po susirgimo, kad galimybių pasas galioja septynis mėnesius, taip ir po vakcinos jis galiotų ribotą laiką, septynis mėnesius, o toliau reikėtų arba pasitikrinti antikūnus, ir jei jų yra pakankamai, tuomet antikūnų testo rezultatai būtų įvesti ir tuo pagrindu pratęstas galimybių pasas, o jei ne, tuo atveju reikėtų pasiskiepyti trečiąja doze“, – sakė premjerė.

Jei Vyriausybė trečiadienį apsispręs dėl galimybių paso taikymo vaikams nuo 12 metų, planuojama, kad pokyčiai įsigaliotų nuo gruodžio 28 dienos. Šiuo metu šis dokumentas taikomas asmenims nuo 16 metų.

Pirmadienį prie Vyriausybės Vilniuje kelios dešimtys motinų ir jų rėmėjų protestavo prieš galimybių pasą vaikams.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija pabrėžia, kad siūlymas vaikams nuo 12 metų taikyti galimybių pasą nėra susijęs su neformaliojo ugdymo organizavimu.

Galimybių pasas suteikiamas asmenims, pasiskiepijusiems nuo COVID-19, persirgusiems šia liga arba atlikus testą.

Jo neturintys asmenys negali lankytis didžiuosiuose prekybos centruose, maitinimo, laisvalaikio įstaigose, grožio salonuose ir pan.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius