Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 22

Premjero žentui įsigyjant „Ministerium“ akcijų, įmonė turėjo 195 tūkst. litų nepaskirstyto pelno

Premjero Algirdo Butkevičiaus žentui Evaldui Vaitasiui šiemet balandį įsigyjant 50 proc. viešųjų ryšių įmonės „Ministerium“ akcijų, įmonė turėjo 195 614 litų nepaskirstyto pelno. Tokius skaičius įmonė „Ministerium“ pateikė Darbo partijai.
Evaldas Vaitasius, Algirdas Butkevičius ir Dalia Kutraitė-Giedraitienė
Evaldas Vaitasius, Algirdas Butkevičius ir Dalia Kutraitė-Giedraitienė / 15min.lt montažas

Klausimus, kurie yra suformuluoti Seime kuriamai parlamentinei komisijai, Darbo partija išsiuntė premjerui Algirdui Butkevičiui. Tačiau vietoj premjero į „darbiečių“ laišką atsakė įmonės „Ministerium“ vadovas Mantas Krasauskas. Jo atsakyme Darbo partijai nurodoma, kad į klausimus kartu atsakė ne tik jis, bet ir atsistatydinusi premjero visuomeninė patarėja Dalia Kutraitė-Giedraitienė bei premjero žentas Evaldas Vaitasius.

Atsakymuose vėl dėstoma, kad E.Vaitasius „Ministerium“ akcijas pirko visiškai skaidriai ir už jas sumokėjo bankiniu pavedimu. Nurodoma netgi, kad E.Vaitasius su M.Krasausku yra sudarę notarinę sutartį, tačiau jos kopija nepridedama.

Sandoris kategoriškai negali būti vertinamas, kaip atsilyginimas ar dovana, nes jokių paslaugų iš ministro pirmininko ar jo šeimos nebuvo prašyta, taigi ir atsilyginti nebuvo už ką, – sako M.Krasauskas.

Kaip ir anksčiau, taip ir dabar, E.Vaitasius ir M.Krasauskas nenurodo konkrečios sumos, kurią premjero žentas sumokėjo už „Ministerium“ akcijas.

„Ne, tai jokiu būdu nebuvo apsimestinis sandoris. Akcijų kaina buvo apskaičiuota įvertinus įvairius duomenis ir informaciją – pirmo ketvirčio neigiamą balansą, Konkurencijos tarybos pradėtą tyrimą, įstatinį kapitalą, ir kita. Sandoris kategoriškai negali būti vertinamas, kaip atsilyginimas ar dovana, nes jokių paslaugų iš ministro pirmininko ar jo šeimos nebuvo prašyta, taigi ir atsilyginti nebuvo už ką“, – teigiama M.Krasausko pasirašytuose atsakymuose.

Nurodoma tik, kad rugsėjį nutaręs parduoti balandį įsigytą akcijų paketą, E.Vaitasius atgavo tą pačią sumą, kurią buvo sumokėjęs.

Ar nuo balandžio iki rugsėjo įmonės akcininkams buvo išmokėti dividendai, neatskleidžiama argumentuojant, kad M.Krasauskas yra privatus asmuo.

15min.lt infografikas/Premjero, jo žento Evaldo Vaitasiaus ir visuomeninės patarėjos Dalios Kutraitės-Giedraitienės ryšiai su „Ministerium“
15min.lt infografikas/Premjero, jo žento Evaldo Vaitasiaus ir visuomeninės patarėjos Dalios Kutraitės-Giedraitienės ryšiai su „Ministerium“

D.Kutraitė išsižada ir „Ministerium“, ir „Socialinių partnerių“

Darbo partijai atsiųstuose atsakymuose M.Krasauskas, E.Vaitasius ir D.Kutraitė paaiškina ir buvusios premjero visuomeninės patarėjos ryšius su „Ministerium“ ir „Socialiniais partneriais“.

Nurodoma, kad D.Kutraitė-Giedraitienė nuo 2005 metų iki 2012 metų pabaigos būdama „Strateginių Komunikacijų centras“ direktore ir bendrasavininke ne vienerius metus konsultavo Lietuvos Socialdemokratų partiją pagal sutartį.

„2012 metų pabaigoje ji pardavė šios įmonės akcijas ir pasitraukė iš verslo bei viešųjų ryšių konsultavimo. Tuo pat metu pasitraukė iš UAB „Ministerium“ ir „VšĮ „Socialiniai partneriai“ veiklos, nors ir buvo šios VšĮ steigėja“, – teigiama pateiktuose atsakymuose.

„Strateginių komunikacijų centras“ dirbo pagal abonentinę sutartį, o VšĮ „Socialiniai partneriai“ gavo sutartyje numatytą 5 proc. agentūrinį mokestį nuo bendro kampanijos žiniasklaidoje biudžeto. Per beveik metus trukusią kampaniją nuo 2011 metų lapkričio 22 dienos, kuomet buvo pasirašyta sutartis, iki 2012 metų spalio 31 dienos socialdemokratų partija „Socialiniams partneriams“ už paslaugas sumokėjo beveik 103 000 litų“, – nurodo M.Krasauskas.

Pranešama, kad „Ministerium“ viena ar su partneriais nuo įsteigimo iki dabar dalyvavo 45 ekonominio naudingumo konkursuose, laimėjo 12. „Socialiniai partneriai“ nuo 2012 pradžios iki dabar laimėjo 9 iš 35 ekonominio naudingumo konkursų, kuriuose įmonė dalyvavo viena arba su partneriais.

Be to, pateikiami ir įmonių finansiniai duomenys. Su jais siūlome susipažinti panagrinėjus šį infografiką:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius