Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 02 19

Premjerui atostogaujant Vilniaus rajono savivaldybėje bręsta planas išasfaltuoti visą S.Skvernelio gatvę

Vilniaus rajono savivaldybės taryba penktadienį svarstys, ar pritarti 2020–2022 metų strateginiam veiklos planui, kuriame per trejus metus Upės gatvės, kurioje gyvena premjeras Saulius Skvernelis, asfaltavimui numatyta surasti 800 tūkst. eurų. Tiek galėtų pakakti likusiai neasfaltuotai gatvės atkarpai.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / 15min nuotr.

S.Skvernelis pirmadienį pradėjo beveik dvi savaites truksiančias atostogas.

Sutapimas ar ne, bet per jo atostogas Vilniaus rajono taryba ketina nuspręsti dėl gatvės, kurioje gyvena S.Skvernelis, tolesnio asfaltavimo.

Penktadienio posėdžiui teikiamas Strateginis veiklos planas, kuriame Zujūnų seniūnijos Upės gatvės kapitaliniam remontui per trejus metus numatyta skirti 800 tūkst. eurų.

Šiais metais Upės gatvės atkarpos asfaltavimui numatyta skirti 200 tūkst. eurų, 2021 ir 2022 metais – po 300 tūkst. eurų.

Savivaldybės atstovė: sumos – preliminarios

Vilniaus rajono savivaldybės atstovė spaudai Jolanta Gulbinovič 15min leido suprasti, kad minėtas dokumentas – tik įžanga.

Anot jos, strateginis veiklos planas – tai 3 metų trukmės strateginio planavimo dokumentas, detalizuojantis savivaldybės strateginio plėtros plano ir Savivaldybės atskirų ūkio šakų plėtros programų tikslų ir uždavinių įgyvendinimą, kuris sudaromas atsižvelgiant į planuojamus savivaldybės finansinius ir žmogiškuosius išteklius, kurio pagrindu gali būti sudaromas savivaldybės biudžetas.

J.Gulbinovič pažymi, kad strateginiame plane numatytos darbų sumos yra preliminarios.

„Kaip Upės gatvės sutvarkymas pateko į strateginį planą – jau aiškinome praėjusių metų pabaigoje. Užtikrinant darbų tęstinumą bei pagal finansines galimybes planuojama ir toliau dalimis tvarkyti Upės gatvę, kaip ir kitas Vilniaus rajono vietinės reikšmės gatves“, – teigė ji.

Penktadienį Vilniaus rajono taryba taip pat ketina svarstyti savivaldybės metų biudžetą, tačiau jo projekte konkrečios gatvės, kurias ketinama asfaltuoti šių metų biudžeto lėšomis, nėra minimos.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Marija Rekst
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Marija Rekst

Vilniaus rajono savivaldybei vadovauja Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos pirmininko pavaduotoja Marija Rekst.

LLRA-KŠS priklauso valdančiajai koalicijai Seime.

15min praėjusių metų pabaigoje paskelbus, kad iš Vyriausybės Vilniaus rajono savivaldybei papildomai skirtų 300 tūkst. eurų keliams bei gatvėms, beveik visa suma buvo panaudota S.Skvernelio gatvei asfaltuoti, kilo didelis skandalas.

Už šiuos pinigus buvo išasfaltuota beveik 1,7 km gatvės.

2018 metų lapkritį buvo asfaltuota 250 metrų Upės gatvės atkarpa, nes jos gyventojai dalyvavo programoje 50–50. Pagal ją pusę lėšų surinko gyventojai, dar tiek pat pridėjo savivaldybė. Kadangi lėšas asfaltui tuomet rinko premjeras su kaimynais, asfaltas ir buvo paklotas netoli jų namų.

Pernai pabaigoje asfaltuojant gatvę už valstybės pinigus, asfaltas klotas nuo minėtųjų 250 metrų į abi puses: 720 metrų į Užlandžių kaimo pusę ir 980 metrų į Pasienių kaimo pusę – link Vilniaus miesto.

Neišasfaltuoti liko daugiau kaip 4 Upės gatvės kilometrai.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) šiuo metu sprendžia, ar S.Skvernelis, balsuodamas dėl Vyriausybės nutarimo, kuriuo skirti pinigai Vilniaus rajono savivaldybei, nesupainiojo interesų. Premjeras visuomet gynėsi, kad nutarimo projekte jo gatvės pavadinimo nebuvo, o dėl jos finansavimo sprendė savivaldybė.

Tačiau įtartinai atrodo sprendimų priėmimo datos. Susisiekimo ministerijos dokumento metaduomenys parodė, kad nutarimo dėl Kelių priežiūros ir plėtros programos rezervo lėšų perskirstymo projektas parengtas spalio 25 dieną.

Tą pačią dieną Vilniaus rajono savivaldybė Upės gatvę įtraukė į remontuotinų sąrašą.

Spalio 30 dieną Vyriausybė patvirtino nutarimą dėl lėšų perskirstymo, o S.Skvernelis nuo šio sprendimo nenusišalino.

Tąsyk papildomų lėšų sulaukė ne tik Vilniaus, bet ir Trakų savivaldybė. Tai pasirodė įtartina, mat susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius gyvena Trakų rajone, čia kandidatavo į Seimą. Tiesa, nesėkmingai.

15min neseniai rašė, kad šiemet skirstant lėšas keliams Vilniaus ir Trakų rajonai pateko į visas papildomo finansavimo programas, išskyrus kurortines zonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius