-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 29

Prezidentas G.Nausėda padėkojo generaliniam prokurorui E.Pašiliui už tarnybą

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda telefonu kalbėjosi su penkerių metų kadenciją baigiančiu generaliniu prokuroru Evaldu Pašiliu ir padėkojo jam už tarnybą.
Evaldas Pašilis
Evaldas Pašilis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Dėkoju E.Pašiliui už sąžiningą tarnybą vadovaujant pagrindinei šalies institucijai, padedančiai vykdyti teisingumą“, – teigė šalies vadovas.

Anot Prezidentūros, Lietuvos generalinei prokuratūrai vadovaujant E.Pašiliui, pagerintos prokurorų socialinės garantijos, vykdomi prokuratūros darbo optimizavimo procesai atskirais prokuratūrų lygmenimis.

Jos teigimu, Generalinė prokuratūra per pastaruosius penkerius metus teismams perdavė ne vieną rezonansinę bylą ir kėlė tikslą bendrai sutrumpinti ikiteisminių tyrimų terminus, taip pat ėmėsi aktyviai įgyvendinti Pranešėjų apsaugos įstatymą ir sėkmingai prisiėmė atsakomybę už šio proceso valdymą.

Pagal Konstituciją, generalinį prokurorą skiria ir atleidžia prezidentas Seimo pritarimu. Pagal Prokuratūros įstatymą, generalinio prokuroro kadencija yra penkeri metai ir jo įgaliojimai nutrūksta pasibaigus jų laikui.

E.Pašilio įgaliojimų laikas baigiasi antradienį, jį pakeis ir šias pareigas eis prokurorė Nida Grunskienė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Evaldas Pašilis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Evaldas Pašilis

Nuo 2015-ųjų Generalinei prokuratūrai vadovavęs E.Pašilis kandidatavo į Europos Sąjungos Bendrojo teismo teisėjus, jį iš šešių kandidatų atrinko kadenciją baigusio teisingumo ministro Elvino Jankevičiaus komisija, tačiau prezidentas prieš mėnesį atmetė E.Pašilio kandidatūrą.

G.Nausėda tuomet pabrėžė, kad E.Pašilio kandidatūra netenkina keliamų reikalavimų pareigybei, jam abejonių sukėlė ir atrankos proceso skaidrumas.

Prieš tapdamas generaliniu prokuroru E.Pašilis vadovavo Ukmergės apylinkės teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius