-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 30 /13:29

Šalies vadovai reiškia užuojautą dėl K.Glavecko mirties: buvo ekonomistas iš didžiosios raidės, visada radęs jėgų atsitiesti

Lietuvos Respublikos prezidentas Gitanas Nausėda, premjerė Ingrida Šimonytė, prezidentė Dalia Grybauskaitė reiškia užuojautą dėl ilgamečio Seimo nario, Nepriklausomybės Akto signataro, ekonomisto prof. Kęstučio Glavecko netekties.
Kęstutis Glaveckas
Kęstutis Glaveckas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Paskaitos buvo kaip šviežio oro gūsis

Pasak prezidento, K.Glaveckas buvo žymus valstybės kūrėjas, įnešęs svarbų indėlį į Lietuvos politinį gyvenimą.

„Man, kaip ir daugeliui mano kartos ekonomikos studentų, prof. K.Glavecko paskaitos buvo šviežio oro gūsis 1985–1986 m. dar nelaisvos Lietuvos ekonomikos mokslo padangėje. Jo paskaitų mes nekantraudami laukėme. Vėliau, rengiant disertaciją, teko su gerb. Kęstučiu daug bendrauti M.Mažvydo bibliotekos mokslinėje skaitykloje. Jis buvo ekonomistas iš didžiosios raidės, kartu su K.Antanavičiumi ir E.Vilku nutiesęs kelią Lietuvai iš planinės į rinkos ekonomiką“, – rašoma valstybės vadovo užuojautoje.

K.Glaveckas buvo Laisvosios rinkos instituto įkūrėjas, nuo 1996 m. iki pat savo mirties buvo Biudžeto ir finansų komiteto narys. Jis yra apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Komandoro kryžiumi, Lietuvos nepriklausomybės medaliu. K.Glaveckas yra publikavęs per 300 mokslinių darbų rinkos ekonomikos klausimais Lietuvoje ir užsienyje, yra trijų knygų autorius.

VIDEO: In Memoriam: Kęstutis Glaveckas

Šią sunkią valandą šalies vadovas linki stiprybės visiems K.Glavecko artimiesiems, kolegoms ir bendražygiams.

Ryškus ir charizmatiškas

Prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia, kad Kęstutis Glaveckas atrodė visada randantis jėgų atsitiesti, todėl jo išėjimas toks netikėtas.

„Ryškus, charizmatiškas, linksmas, niekada neieškantis žodžio kišenėje ir kartu gilių įžvalgų, galbūt netgi aplenkiančių laiką, autorius – tiek apie ekonomiką, tiek apie politiką, gyvenimą. Jis buvo tikras savo srities profesionalas, eruditas ir nepalenkiamas liberalas, todėl visai logiška, kad buvo ir vienas iš Lietuvos laisvosios rinkos instituto, Nacionalinės vertybinių popierių biržos kūrėjų.

Tai buvo žmogus, kurio nuomonę, vertinimus, pagrįstus nauja pasauline informacija, visada būdavo įdomu išgirsti. Todėl profesoriaus K. Glavecko dažnai reikėjo ne tik Lietuvos, bet ir užsienio auditorijoms. Daugelis jo pasigesime“, – tokį D.Grybauskaitės pasisakymą 15min perdavė jos biuras.

Gerai matomas ir girdimas

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė taip pat išreiškė užuojautą dėl Kovo 11-osios Akto signataro, ilgamečio Seimo nario Kęstučio Glavecko mirties.

„Netekome politiko, kuris aktyviai prisidėjo kuriant šalyje laisvos rinkos pagrindus, nuolat buvo gerai matomas ir girdimas viešų ekonominių diskusijų metų. Jo iniciatyva buvo įsteigtas Lietuvos laisvosios rinkos institutas, pradėjo veikti Vilniaus vertybinių popierių birža ir tai suteikė ryškų postūmį visai ekonominės minties raidai.

Dėl Kęstučio Glavecko mirties reiškiu nuoširdžią užuojautą šeimai, artimiesiems, partijos bičiuliams ir visiems, kuriems teko laimė bendrauti su šia ryškia asmenybe“, – sakoma premjerės užuojautoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius