Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 14 /13:54

Prezidentas priėmė VSD direktoriaus D.Jauniškio priesaiką

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį priėmė Valstybės saugumo departamento (VSD) direktoriaus Dariaus Jauniškio priesaiką. Buvusį Lietuvos kariuomenės Specialiųjų operacijų pajėgų vadą D.Jauniškį Prezidentas paskyrė antrai penkerių metų kadencijai, skelbia Prezidentūra.
Dariaus Jauniškio priesaika
Dariaus Jauniškio priesaika / LR Prezidento kanceliarijos/R.Dačkaus nuotr.

Pasak šalies vadovo, pirmosios D.Jauniškio kadencijos veiklos rezultatai padarė gerą įspūdį tiek jam pačiam, tiek Lietuvos visuomenei. Tai patvirtina visuomenės apklausos, kuriose matyti, kad pasitikėjimas VSD per 5 metus išaugo nuo 44 iki 62 procentų.

„Noriu, kad Jūsų paskyrimas įkvėptų visą Valstybės saugumo departamento kolektyvą toliau dirbti valstybės labui, vykdyti ypač atsakingas pareigas ir siekti, kad pasitikėjimas šia institucija ir toliau augtų“, – teigė prezidentas.

Šalies vadovas D.Jauniškiui palinkėjo sėkmės einant pareigas ir ryžto įveikiant ateities iššūkius.

Praėjusią savaitę Seimas pritarė jo kandidatūrai. Pagal įstatymą, VSD direktorių skiria ir atleidžia prezidentas Seimo pritarimu.

G.Nausėda D.Jauniškio kandidatūrą vadovauti VSD antrą kadenciją, kai tik Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas patvirtino, kad departamento vadovybė veikė teisėtai davusi nurodymą surinkti duomenis apie kandidatų į prezidentus aplinką.

Komitetas tyrimą atliko pagal pranešėjo informaciją, kad VSD vadovybės nurodymu 2018–2019 metais žvalgyba galbūt neteisėtai rinko informaciją apie tuometinio kandidato į prezidentus G.Nausėdos aplinkos žmones ir diplomatą Vygaudą Ušacką. Žvalgybininko pateiktame asmenų, apie kuriuos VSD galėjo rinkti informaciją, sąraše nurodyta daugiau kaip 60 pavardžių, tarp jų daug žinomų žmonių iš verslo, kultūros, pramogų sferų.

VSD vadovas tvirtino, kad asmenys tikrinti laikantis įstatymų, o pašaliniams asmenims patikrinimų duomenys neteikti.

Tuo metu buvęs Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Vytautas Bakas, kuriam buvo pateikta pirminė informacija apie galimus pažeidimus VSD, kėlė versiją, kad informacija rinkta G.Nausėdos prašymu.

D.Jauniškis vadovauti VSD pirmą kartą paskirtas 2015 metų balandžio 13 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius