Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 05

Prezidentas su Švedijos premjeru aptars sinchronizavimo projektą

Prezidentas Gitanas Nausėda su Švedijos premjeru penktadienį kalbės apie Baltijos šalių elektros tinklų sinchronizavimą su žemynine Europa.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / LR Prezidento kanceliarijos/R.Dačkaus nuotr.

„Prezidentas penktadienį kalbėsis su Švedijos ministru pirmininku Stefanu Lofvenu, su kuriuo aptars Baltijos šalių sinchronizacijos projekto eigą bei „Harmony Link“ jungties tiesimo planus“, – BNS sakė prezidento atstovas spaudai Antanas Bubnelis.

680 mln. eurų vertės nauja jūrinė jungtis su Lenkija „Harmony Link“ yra didžiausias ir brangiausias sinchronizavimo projektas. 493 mln. eurų jam skyrė Europos Sąjunga.

Lietuvai reikės gauti Švedijos vyriausybės leidimą pradėti Baltijos jūros dugno tyrimus, reikalingus šios jungties teisimui. Už tokių leidimų išdavimą atsakingos Švedijos ekonomikos ir inovacijų ministerijos, o galutinį sprendimą priims vyriausybė.

Lietuvos ir Lenkijos įmonės „Litgrid“ ir PSE dar 2020 metų balandį kreipėsi į Švedijos institucijas dėl leidimo jūros dugno tyrimams Švedijos išskirtinėje ekonominėje zonoje. Jį buvo tikimasi gauti 2020 metų rugsėjo pabaigoje, dabar tikimasi sprendimo artimiausiu metu.

Lietuva jau turi jūrinę elektros jungtį su Švedija „NordBalt“ ir sausumos liniją su Lenkija „LitPol Link“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius