-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 22

Prezidentas sveikina į sostą įžengusį naująjį Japonijos imperatorių

Prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino antradienį į sostą įžengusį Japonijos imperatorių Naruhito. Iškilmėse šalies vadovas dalyvavo su pirmąja ponia Diana Nausėdiene.
Gitanas Nausėda ir Diana Nausėdienė dalyvavo Japonijos imperatoriaus inauguracijos ceremonijoje
Gitanas Nausėda ir Diana Nausėdienė dalyvavo Japonijos imperatoriaus inauguracijos ceremonijoje / Lietuvos respublikos prezidento kanceliarijos/ Roberto Dačkaus nuotr.

„Linkime imperatoriui, garbingam Chrizantemų sosto atstovui, kurti ir puoselėti klestinčią Japoniją. Tegul jo valdymo laikotarpis – Harmonijos era – įsimena šalies atvirumu pasauliui, taikos, dialogo ir laisvės idėjų sklaida“, – pranešime spaudai cituojamas prezidentas.

Naruhito imperatoriaus pareigas oficialiai perėmė gegužės 1-ąją – kitą dieną po to, kai jo tėvas tapo pirmuoju per pastaruosius du šimtmečius sosto atsisakiusiu Japonijos monarchu.

Tačiau šis perėjimas buvo užbaigtas tik oficialiai paskelbus Naruhito naująjį vaidmenį per virtinę renginių, kuriuos stebėjo apie 180 pasaulio šalių atstovai.

Sveikindamas imperatorių, G.Nausėda džiaugėsi glaudžiais Lietuvos ir Japonijos istoriniais ir kultūriniais ryšiais, priminė buvusio imperatoriaus Akihito vizitą Lietuvoje 2017 metais.

Šalies vadovas informavo, kad 2020-ieji Lietuvoje paskelbti humanisto ir diplomato Čiunės Sugiharos metais.

Japonijoje viešintis G.Nausėda trečiadienį susitiks su parlamento Atstovų rūmų pirmininku Tadamoriu Oshima, Japonijos ir Lietuvos draugystės parlamentinės grupės vadovu Hirofumiu Nakasone, Lietuvos garbės konsulais.

Prezidentas taip pat ketina apsilankyti Lietuvos ir Japonijos verslo forume bei susitikti su šios šalies didžiausių Japonijos korporacijų, planuojančių investicijas Lietuvoje, vadovais.

Pirmoji ponia lankysis Keio universitete, Retų ir nediagnozuotų ligų centre, Medicininių tyrimų ir plėtros agentūroje bei Lietuvos dizainerių ir kūrybinių industrijų savaitės renginyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius