Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 30

Prezidentė apdovanojo dešimt vaikų išauginusią Kauno rajono gyventoją Joaną Skapčienę

Motinos dienos proga Prezidentė Dalia Grybauskaitė įteikė valstybinius apdovanojimus daugiavaikėms motinoms. Valstybinis apdovanojimas, ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalis skirtas 45 daugiavaikėms motinoms iš visos Lietuvos, tarp jų – ir Kauno rajone, Užliedžių seniūnijoje, Romainiuose gyvenančiai Joanai Skapčienei.
Joana Skapčienė apdovanota už užaugintus 10 vaikų
Joana Skapčienė apdovanota už užaugintus 10 vaikų / Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Moteris pagimdė ir užaugino dešimt vaikų. Už tai J.Skapčienė taip pat buvo apdovanota 1964 m. garbės vardo „Motina-didvyrė“ aukso žvaigžde.

Pasak Prezidentės, darnioje, ir ypač – gausioje šeimoje užaugęs žmogus nuo mažens išmoksta dalintis gerumu, svarbiausiais gyvenimo klausimais tartis ir sutarti. Tai – vertybės, kurios visuomet išlieka svarbiausios, nes atsveria susvetimėjimo ir savanaudiškumo grėsmę.

J.Skapčienė su vyru Vincentu Skapčiumi susituokė 1943 m. sausio 12 d. Kelmės rajone. Kartu pragyveno 58 metus. 1966 m. su visa šeima atvyko gyventi į Kauno rajoną. Vėliau teko gyventi ir Kauno mieste.

Šeima gyveno ūkiškai, augino gyvulius, įvairias daržoves. Augindama vaikus, J.Skapčienė šeimininkaudavo namuose: leido vaikus į mokyklą, gamino šeimai maistą, skalbė, siuvo drabužius, augino gyvulius, prižiūrėjo derlių. Būdama rūpestinga, jautri, atsakinga, darbšti, mokėdama skaniai ruošti maistą, pagelbėdavo kaimynams, giminėms bei pažįstamiems. Apie J.Skapčienę labai gražiai atsiliepia ją pažįstantys žmonės, kaimynai, giminės. Moteris, būdama garbingo amžiaus, ir dabar rūpinasi savo vaikais, vaikaičiais, provaikaičiais. Šiuo metu gyvena savo vaikų namuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius