Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 05 /11:07

Prezidentė D.Grybauskaitė ir ministrė J.Petrauskienė pasveikino šalies mokytojus

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė pasveikino visus Lietuvos mokytojus Tarptautinės mokytojų dienos proga.
Dalia Grybauskaitė ir Jurgita Petrauskienė
Dalia Grybauskaitė ir Jurgita Petrauskienė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Su Jumis – kūrybiškais, viskuo besidominčiais, nuolat tobulėjančiais mokytojais – siejamos didelės viltys. Kad Jūs kartu su savo žiniomis perduosite ir pamatines vertybes, padėsite mokiniams tapti tikrais piliečiais, užauginsite jų širdyse tvirtą patriotiškumo jausmą“, – sakoma šalies vadovės sveikinime mokytojams, kurį išplatino prezidentės Spaudos tarnyba.

Anot prezidentės, mokytojams patikėtas ypač atsakingas darbas – sparčiai kintančiame pasaulyje paruošti ateičiai jaunąją kartą, o mokinių sugrįžtanti padėka yra tai, dėl ko mokytojai gali didžiuotis savo profesija ir įkvėpti kitus.

Švietimo ir mokslo ministrė J.Petrauskienė pažymėjo, kad būti mokytoju – didelė dovana ir atsakomybė. Ji padėkojo pedagogams už darbą, kūrybiškumą, kantrybę, tikėjimą.

Tai tikriausiai kūrybiškiausia profesija.

„Gyvenime daug kelių, Jūs esate tie, kurie padeda mums pasirinkti mūsų kelią, pastebi, atranda mūsų stiprybes, gabumus, atveria pasaulio pažinimo horizontus. Tai tikriausiai kūrybiškiausia profesija – kurianti kiekvieną mūsų, visuomenę, mūsų visų ateitį“, – socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje rašo ministrė.

Anot jos, ateities be investicijos į švietimą, į mūsų visų išsilavinimą, nėra: „Investicija į švietimą, tai pirmiausia investicija į Mokytoją – jo rengimą, profesinį augimą, darbo aplinką ir sąlygas. Tik suteikdami laisvę mokytojams dirbti, pasitikėdami jais ir skatindami mokytojų bendruomenės bendradarbiavimą, atveriame erdvę mokytojui dalintis mokymo menu.“

J.Petrauskienė tikina, kad pokyčiai švietime turi žengti koja kojon su sparčiai besikeičiančiu pasauliu.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurgita Petrauskienė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurgita Petrauskienė

„Tai didžiulis iššūkis ir didelė galimybė. Mums visiems. Mūsų tikėjimo, pasitikėjimo vieni kitais, ir gebėjimo dirbti kartu išbandymas. Neabejoju, kad visų tikslas bendras – kokybiškas mūsų vaikų išsilavinimas, – teigia ministrė.

– Užauginti žmogų – ir mokslas, ir menas, ir atsidavimas. Būdami reiklūs vieni kitiems, ištiesdami vieni kitiems ranką ir, aišku, atverdami širdį, dalinamės švietimo šviesa. Ji stipriausia.“

Mokytojo dienos išvakarėse Kaune vykusiame renginyje švietimo ir mokslo ministrę J.Petrauskienę savo atlyginimais nepatenkinti pedagogai sutiko švilpimu. Apie tai ketvirtadienį pranešė LRT laida „Panorama“.

Dalis pedagogų teigė šitaip protestavę prieš Švietimo ir mokslo ministerijos įvestą etatinį apmokėjimo modelį. Tačiau kai kurie renginio dalyviai socialiniuose tinkluose kritikavo ir pačių pedagogų elgesį, teigdami, kad protestui pasirinkta nederama forma ir vieta.

Tarptautinės mokytojų dienos išvakararėse su 2017-ųjų metų „Metų mokytojo“ bei ministro pirmininko globojamų „Inovatyviausių mokytojų apdovanojimų“ laureatais buvo susitikęs ir premjeras Saulius Skvernelis.

Anot Vyriausybės vadovo, inovatyviausi mokytojai visų pirma užtikrina švietimo kokybę Lietuvoje, prisideda prie modernios šalies ateities kūrimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius