Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 14

Prezidentė Dalia Grybauskaitė: neblaivių pareigūnų diskredituojama policija turi būti pertvarkyta

Prezidentė Dalia Grybauskaitė išklausė policijos generalinio komisaro Vizgirdo Telyčėno ir vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio paaiškinimus dėl sekmadienio naktį Trakų rajono policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus Viešosios tvarkos ir kelių policijos poskyrio vyresniojo patrulio Sigito Šostako sukeltos avarijos, per kurią du žmonės žuvo ir du sunkiai sužeisti.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Prisiimdamas atsakomybę už neblaivaus pareigūno sukeltą tragišką įvykį policijos generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas pranešė pasitraukiantis iš pareigų ir įteikė prezidentei atsistatydinimo pareiškimą. Šalies vadovė, priimdama generalinio komisaro atsistatydinimą, pavadino jį garbingu ir moraliu žingsniu.

Prezidentės teigimu, ši tragedija yra ilgai toleruoto pareigūnų piktnaudžiavimo ir jų dangstymo pasekmė, už kurią atsakomybė tenka ir policijos, ir Vidaus reikalų ministerijos vadovybei.

„Dar viena girto policininko sukelta tragedija atskleidžia įsisenėjusias uždaros policijos sistemos bėdas. Negali būti toleruojamas ar dangstomas net menkiausias pareigūno nusižengimas. Neblaivių pareigūnų diskredituojama sistema turi būti pertvarkyta. Policininkas ne tik darbe, bet ir gyvenime turi būti pavyzdys visuomenei“, – pabrėžė prezidentė.

Vidaus reikalų ministras R.Palaitis įpareigotas drauge su Policijos departamento vadovybe imtis radikalių permainų ir efektyvių priemonių, užtikrinančių nepriekaištingą policijos pareigūnų reputaciją bei tarnybą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius