Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 19 /16:07

Prezidentė Dalia Grybauskaitė popiežiaus inauguracijos iškilmėse galvos apdangalo atsisakė

Antradienį vykstančiose popiežiaus Pranciškaus inauguracijos iškilmėse dalyvauja per 200 pasaulio šalių vadovų ir delegacijų. Tarp jų – ir Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė, šia proga pasipuošusi tamsiai mėlynu kostiumu, tačiau atsisakiusi bet kokio galvos apdangalo.
D.Grybauskaitė su Latvijos prezidentu Andriu Bėrziniu
D.Grybauskaitė su Latvijos prezidentu Andriu Bėrziniu / Prezidentūros nuotr.

Prieš iškilmes buvo skelbta, kad Vatikano protokolas privalomos aprangos ceremonijos dalyviams nenumato. Tačiau esą rekomenduojama vilkėti tamsių spalvų uždarus drabužius, vengti raudonos ir baltos spalvos. Išimtis daroma tik Belgijos ir Ispanijos karalienėms.

Daugiausia kalbų paprastai kyla dėl galvos apdangalų – ar iškilmėse dalyvaujančioms moterims privaloma prisidengti plaukus. Ir nors dalis etiketo žinovų linksta prie to, kad dėvėti galvos apdangalą reikėtų, griežtų reikalavimų nėra.

D.Grybauskaitė iškilmingose šv.Mišiose pasirodė be skrybėlaitės, šalio ar kito galvos apdangalo. Apsirengusi ji buvo palyginti tradiciškai, kaip ją įpratę matyti ir Lietuvos žmonės – tamsiai mėlynu kostiumu.

VIDEO: Dalia Grybauskaitė popiežiaus inauguracijoje

Savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ prezidentė pasidalijo pirmomis nuotraukomis iš iškilmių Vatikane apeigoms dar neprasidėjus. D.Grybauskaitė įsiamžino su Latvijos prezidentu Andriu Bėrziniu ir JAV viceprezidentu Joe Bidenu. Taip pat Lietuvos prezidentė susitiko ir su Vokietijos kanclere Angela Merkel.

Prezidentė taip pat teigia pakvietusi popiežių Pranciškų apsilankyti Lietuvoje. „Lietuvos žmonių vardu pasveikinau Šventąjį Tėvą. Naujajam katalikų dvasiniam lyderiui palinkėjau ieškoti kelių ne tik į tikinčiųjų, bet ir į netikinčiųjų širdis. Popiežiui Pranciškui tenka didelė atsakomybė padėti kurti geresnį ir taikesnį pasaulį, skatinti santarvę, pasitikėjimą ir pagalbą vieni kitiems, plėtoti žmogiškąjį dialogą ne tik tarp katalikų, bet ir tarp skirtingų konfesijų atstovų. Taip pat pakviečiau Šventąjį Tėvą apsilankyti Lietuvoje jam patogiu metu“, – socialiniame tinkle rašė D.Grybauskaitė.

Prezidentūros nuotr./D.Grybauskaitė su Vokietijos konclere Angela Merkel
Prezidentūros nuotr./D.Grybauskaitė su Vokietijos konclere Angela Merkel
Prezidentūros nuotr./D.Grybauskaitė su Latvijos prezidentu Andriu Bėrziniu ir JAV viceprezidentu Joe Bidenu
Prezidentūros nuotr./D.Grybauskaitė su Latvijos prezidentu Andriu Bėrziniu ir JAV viceprezidentu Joe Bidenu

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius