Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 25

Prezidentė: džiaugiuosi, kad Lietuvoje gerbiamas mokslas

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia, kad šalies universitetams reikės nueiti dar ilgą kelią, kol jie pateks tarp geriausių pasaulio aukštųjų mokyklų, tačiau džiaugiasi, kad Lietuvoje išlikusi pagarba mokslui ir išsilavinimui.
Dalia Grybauskaitė Pasaulio universitetų asociacijos kongreso atidaryme
Dalia Grybauskaitė Pasaulio universitetų asociacijos kongreso atidaryme / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Palyginti su pasaulio universitetų reitingavimu, aišku, mes dar toli iki patekimo į šimtukus. Bet mūsų jaunimas, didelė jo dalis po mokyklos renkasi aukštąjį mokslą, stengiasi gauti gerą išsilavinimą. Aš labai džiaugiuosi, kad toks požiūris ir pagarba mokslui yra išlikusi“, – po Pasaulio universitetų asociacijos kongreso atidarymo Mykolo Romerio universitete (MRU) žurnalistams sakė prezidentė.

Ji patikino nematanti nieko bloga, kad dalis jaunuolių aukštąjį išsilavinimą mėgina įgyti svetur. „Aš taip pat mokiausi užsienyje ir labai džiaugiuosi, nes tai yra didžiulė patirtis. Įvairi akademinė aplinka, įvairūs universitetai duoda labai daug patirties. Mokytis reikia ten, kur įmanoma, ir kuo daugiau“, – kalbėjo D.Grybauskaitė.

Galimybė Lietuvai

Šalies vadovės teigimu, MRU surengtas Pasaulio universitetų asociacijos kongresas dar kartą parodo Lietuvą pasaulio žemėlapyje ir atkreipia dėmesį, kad esame šalis, kuri gerbia aukštąjį mokslą, universitetus ir nori dalyvauti tarptautiniame universitetų judėjime.

„Tai, kad Pasaulio universitetų asociacija pasirinko Lietuvą tokiai konferencijai, netgi švenčių metu mes turime arti 500 dalyvių, yra tikrai labai geras ženklas“, – sakė D.Grybauskaitė ir atkreipė dėmesį, kad renginio metu ryšių su įvairiais užsienio universitetais užmegzti galės ne tik jį organizavęs MRU, bet ir kiti šalies universitetai.

MRU rektoriaus prof. Alvydas Pumputis sakė, kad šis kongresas padės Lietuvai atidaryti daug durų į pasaulį. „Mes turime tvirčiau įeiti į pasaulio rinką. Įeidami į pasaulio rinką mes sutvirtėsim ir partneriais tikrai tapsim“, – kalbėjo MRU rektorius.

Anot jo, per kelerius artimiausius metus ketinama padaryti taip, kad žmonės, baigę magistrantūros studijas MRU, gautų dviejų ar trijų universitetų diplomus. „Toks diplomas, kurį pasirašys trijų universitetų rektoriai, suteiks žmogui stabilumo, atsparumo įtakai iš šalies“, – dėstė A.Pumputis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius