Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 14

Prezidentė iš išrinktojo Bulgarijos prezidento tikisi bendradarbiavimo ES ir NATO

Prezidentė Dalia Grybauskaitė iš išrinktojo Bulgarijos prezidento Rumeno Radevo tikisi aktyvaus bendradarbiavimo tiek dvišaliu lygmeniu, tiek Europos Sąjungoje ir NATO.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Tikiuosi, kad jums einant prezidento pareigas, Lietuvos ir Bulgarijos dvišalis bendradarbiavimas ir toliau bus aktyviai plėtojamas, o bendromis vertybėmis ir interesais grindžiamas dialogas Europos Sąjungoje ir Šiaurės Atlanto sutarties organizacijoje ir ateityje lems sėkmingą svarbių žemyno darbotvarkės klausimų sprendimą“, – rašoma šalies vadovės sveikinimo laiške, kurį išplatino prezidentės spaudos tarnyba.

D.Grybauskaitė būsimam Bulgarijos prezidentui palinkėjo sėkmės einant šias pareigas ir telkiant šalies žmones prasmingiems darbams Bulgarijos piliečių labui.

„Nuoširdžiai linkiu, kad Bulgarijos piliečių išreikštas pasitikėjimas įkvėptų Jus atsakingai siekti Bulgarijai svarbių tikslų, stiprinant visų šalies žmonių vienybę, gerovę ir saugumą“, – sakė prezidentė.

ES ir NATO narė Bulgarija prezidento rinkimuose nubalsavo už politikos naujoką, buvusį karinių oro pajėgų vadą R.Radevą, pasisakantį už pozicijos Rusijos atžvilgiu švelninimą ir 2014 metais aneksuoto Krymo statuso peržiūrėjimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius