Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2011 10 03

Prezidentė iš pareigų atleido du Panevėžio teisėjus

Kaip praneša Prezidentės spaudos tarnyba, Dalia Grybauskaitė pasirašė dekretus, kuriais atsižvelgdama į vienbalsį Teisėjų tarybos patarimą iš Panevėžio apygardos teismo teisėjų pareigų už teisėjo vardo pažeminimą atleido Rimantą Savicką ir Arnoldą Šukaitį.
Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė
Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

Įsigaliojus prezidentės inicijuotoms operatyvinės veiklos įstatymo pataisoms, sprendžiant drausminės atsakomybės klausimus atsirado galimybė panaudoti ir duomenis, surinktus tiriant korupcinius nusikaltimus.

Remdamasi tokiais generalinio prokuroro ir STT surinktais duomenimis, Teisėjų etikos ir drausmės komisijos bei Teisėjų garbės teismo sprendimais, liudijančiais, kad minėti teisėjai šiurkščiai pažeidė Teisėjų etikos kodekso reikalavimus, painiojo viešuosius ir privačius interesus, šalies vadovė inicijavo teisėjų atleidimą iš pareigų.

Prezidentė pabrėžė, kad A.Šukaičio ir R.Savicko elgesys nesuderinamas su teisėjo pareigomis, diskredituoja teismus ir griauna Lietuvos piliečių pasitikėjimą šalies teisine sistema. Prezidentės teigimu, šiandieninis sprendimas liudija apie besikeičiančią situaciją teismuose ir realiai veikiančias efektyvesnes priemones kovojant su korupcija bei nederamu pareigūnų elgesiu valstybės tarnyboje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius