-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 11 /08:39

Prezidentės Kovo 11-osios sveikinimas: šiandien viskas mūsų rankose

Šalies gyventojus Kovo 11-osios proga sveikina Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Kovo 11-ąją – kaip ir prieš šimtą metų – buvo vėl atkurta mūsų valstybė. Dar kartą sau ir visam pasauliui Lietuva įrodė nepalaužiamą galią atgimti. Vėl tapti savarankiška ir stipri, pripažinta ir verta pasididžiavimo. Todėl ši diena visada suskamba kaip amžinas pavasaris ir priminimas, kad viltis ir tikėjimas savo jėgomis virsta didžiausiu laimėjimu.

Jau beveik tris dešimtmečius esame laisvi ir nepriklausomi. Šiandien viskas mūsų rankose – neišmatuojamos galimybės, sėkmė, ateitis. Tai ir yra mūsų stiprybė! Sveikinu visus su Kovo 11-ąja!“ – į valstybės gyventojus kreipiasi prezidentė. Jos sveikinimą išplatino spaudos tarnyba.

1990-ųjų kovo 11 dieną Vytauto Landsbergio vadovaujama Aukščiausioji Taryba priėmė Lietuvos nepriklausomybės atstatymo aktą. Taip Lietuva tapo pirmąja sovietine respublika, atsiskyrusia nuo Maskvos. Sekmadienį valstybė žymi 28-ąsias nepriklausomybės atkūrimo metines.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Saulius Skvernelis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Saulius Skvernelis

Premjeras: tai mūsų drąsos, stiprybės ir vienybės šventė

„Neseniai minėjome svarbią mūsų istorijai datą – valstybės atkūrimo šimtmetį. Nėra jokios abejonės, kad laisvės metai įkvėpė ateities kartoms ryžto ir Kovo 11-ąją atvedė mus į Nepriklausomybę.

Esame savo šalies šeimininkai, modernios, veržlios Europos bendrijos nariai, garbingi didžiausio gynybinio Aljanso dalyviai. Didžiuodamiesi, kad Lietuvoje nuo seno drauge gyvena daugelis tautų, kartu dirbame vardan valstybės gerovės, siekiame, kad būtume girdimi ir matomi globaliame pasaulyje.

Įsikūrę Vakarų ir Rytų vertybių sankirtoje liksime budrūs. Gerai suvokiame krauju iškovotos laisvės kainą ir visada stosime už ją kovojančiųjų pusėn. Nes ginti pamatines vertybes įpareigoja garbinga mūsų laisvės kovų istorija.

Mieli Lietuvos žmonės, nuoširdžiai sveikinu Jus su Kovo 11-ąja. Tai mūsų drąsos, stiprybės ir vienybės šventė. Švęskime ją džiugiai - su šeimomis susirinkę, draugus pasikvietę, kaimynus pasivadinę. Smagios ir įspūdingos visiems Nepriklausomybės šventės!“, – sakoma premjero sveikinime.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Viktoras Pranckietis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Viktoras Pranckietis

Seimo pirmininkas: didžiuokimės

„Dvidešimt aštuntąjį pavasarį Lietuva pasitinka Laisva ir Nepriklausoma. Turėjome sumokėti nemažą 1990 metų kovo 11-ąją paskelbtos Lietuvos valstybės Nepriklausomybės atkūrimo kainą. Kiek daug drąsos turėjo Sąjūdžio žmonės, pradėję pamažu, bet nuosekliai ir kryptingai veikti. Jų dėka minėdami šią reikšmingą Lietuvos istorijos datą, esame tokie ramūs ir laisvi reikšdami save. Dabar esame modernūs, esame sėkmingos transformacijos pavyzdys ir savo patirtimi dalijamės.

Didžiuokimės ir skleiskime pozityvumą, kiekvienas kurkime dorą ir sąžiningą valstybę“, – sakoma Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio sveikinime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius