Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 31 /18:27

Prezidento G.Nausėdos „visiška parama“ A.Tapinui sukėlė kitą įspūdį

Prezidento patarėja Asta Skaisgirytė antradienį pareiškė, kad Gitanas Nausėda visiškai remia žurnalisto Andriaus Tapino iniciatyvą, kurios metu buvo surinkti daugiau nei 5 mln. eurų koviniam dronui „Bayraktar“ pirkti. Tačiau A.Tapinas turi kitą nuomonę.
Andrius Tapinas ir Gitanas Nausėda
Andrius Tapinas ir Gitanas Nausėda / 15min nuotr.

Prezidento vyriausioji patarėja užsienio politikos klausimais Asta Skaisgirytė antradienį interviu Žinių radijui pareiškė, kad valstybės vadovas visiškai remia žurnalisto, „Laisvės TV“ vadovo A.Tapino iniciatyvą, kurios metu buvo surinkti daugiau nei 5 mln. eurų koviniam dronui „Bayraktar“ pirkti. Šį droną Lietuva nupirks iš jį gaminančios Turkijos bendrovės ir perduos su Rusijos invazija kovojančiai Ukrainai.

„Tai yra graži pilietinė iniciatyva paremti Ukrainą <...> Mes nesame neutralūs šio karo atžvilgiu, mes norime, kad Ukraina jį laimėtų. Todėl kiekviena tokia iniciatyva yra sveikintina ir prezidentas visiškai ją remia“, – sakė A.Skaisgirytė.

Prezidentas Gitanas Nausėda iki šiol pats viešai nepasisakė apie šią iniciatyvą, tačiau savo „Twitter“ paskyroje gegužės 27 d. paskelbė įrašą anglų kalba , kuriame rašė: „Didžiuojuosi savo tauta dėl jos neįtikėtinos paramos ir empatijos ukrainiečiams. Lietuviai nusprendė įsigyti #BayraktarForUkraine ir per porą dienų paaukojo daugiau nei 3 mln. eurų. Tai tikroji žmonių galia“. Prie įrašo G.Nausėda pasidalijo sąskaitos, į kurią galima aukoti, rekvizitais.

A.Tapinas savo paskyroje „Facebook“ antradienį paskelbė, kad tik pradėjus rinkti lėšas, gegužės 25 dieną, jis kreipėsi į prezidento patarėjus klausdamas, ar kitą dieną prezidentas galėtų skirti 5 minutes vakare prisijungti prie tiesioginio lėšų rinkimo eterio. Tačiau, pasak A.Tapino, išgirdo neigiamą atsakymą. Jis pridūrė, kad prezidentas apie šią iniciatyvą neužsiminė nei savo asmeninėje, nei politiko paskyroje „Facebook“.

A.Tapino teigimu, prezidentas gegužės 27 d. vakare žinutę „Twitter“ paskelbė ir paramos rekvizitais pasidalijo tuomet, kai jau buvo aišku, kad pinigai bus surinkti.

A.Tapinas tiesiogiai neatskleidė, ar G.Nausėda asmeniškai pervedė, ar nepervedė pinigų, nes negali viešinti tokios informacijos, bet, kad „būtų aiškiau“, padėkojo kadenciją baigusiai prezidentei ir premjerei Ingridai Šimonytei už jų finansinį indėlį.

Scanpix ir Žygimanto Gedvilos nuotr./Andrius Tapinas, „Bayraktar“ dronas
Scanpix ir Žygimanto Gedvilos nuotr./Andrius Tapinas, „Bayraktar“ dronas

D.Grybauskaitės ir I.Šimonytės „Facebook“ paskyrose taip pat nėra įrašų apie paramą šiai akcijai ar raginimą aukoti. Tačiau gegužės 27 d. I.Šimonytė savo „Twitter“ paskyroje taip pat paskelbė apie vykstančią akciją ir kad jau surinkta 2,5 mln. eurų. I.Šimonytė taip pat dalyvavo tiesioginėje „Laisvės TV“ transliacijoje ir sveikino šią iniciatyvą.

Prezidentūra A.Tapino teiginių nekomentuoja.

Praėjusią savaitę Lietuvos žmonės, taip pat aukotojai iš įvairių kitų šalių per tris dienas paaukojo, patikslintais duomenimis, beveik 6 mln. eurų Ukrainai nupirkti „Bayraktar“ droną.

Derėtis dėl drono įsigijimo antradienį į Turkiją išvyko krašto apsaugos viceministras Vilius Semeška. Sandoriui įvykus, ginklas bus pristatytas į Lietuvą, o tuomet perduotas Kyjivui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius