-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 22

Prezidento patarėjas: Baltarusiją valdantis režimas nusisuko į visišką izoliaciją

Prezidento vyriausiasis patarėjas Darius Kuliešius sako, kad Baltarusiją valdantis režimas nusisuko į visišką izoliaciją.
Aliaksandras Lukašenka
Aliaksandras Lukašenka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Situacija Baltarusijoje keičiasi į blogąją pusę ir dabartinis režimas, valdantis Baltarusiją nusisuko į visišką izoliaciją“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė D.Kuliešius.

Vakarų nepripažįstamas autoritarinis Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka ketvirtadienį ketina susitikti su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

Kremliaus teigimu, šalių lyderiai ketina aptarti „tolesnę Rusijos ir Baltarusijos strateginę partnerystę, sąjungininkų santykius bei sąveikos perspektyvas Sąjunginėje valstybėje“.

„Mes jau anksčiau esame fiksavę, matę glaudų, glaudų ir karinį, ir ekonominį Rusijos ir Baltarusijos suartėjimą. Dabartiniai susitikimai jie tikriausiai reiškia dar kažkokius papildomus susitarimus tam, kad integruotų artimiau Baltarusiją ir Rusiją skirtingose srityse, tame tarpe ir gynybos, karinėje srityje“, – sakė šalies vadovo patarėjas.

„Tai kelia mūsų regionui, NATO sąjungininkams saugumo iššūkius“, – pridūrė jis.

Baltarusijoje teberengiami protestai prieš rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas jau tris dešimtmečius šaliai vadovaujantis A.Lukašenka, rezultatus.

Opozicija ir Vakarų demokratijos tuos rinkimus laiko suklastotais. Protestuotojai reikalauja A.Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių paleidimo ir naujų rinkimų organizavimo. Pastaruoju metu protesto akcijos yra vietinio pobūdžio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius