-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 18

Prezidento posto nesieksiantis Visvaldas Matijošaitis: „Apsisprendžiau per atostogas“

Didžiausia prezidento rinkimų intriga – Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis pirmadienį paslaptį išlaikė kone iki paskutinės valandos. V.Matijošaitis pirmadienį atvyko į Vilnių, tačiau taip ir neužsuko į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK), kur jo, atnešančio dokumentus, laukė minia žurnalistų. Grįžęs į Kauną V.Matijošaitis oficialiai pranešė nesieksiantis šalies vadovo posto.
Visvaldas Matijošaitis
Visvaldas Matijošaitis / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Pirmadienis – paskutinė diena, kai galėjo registruotis pretendentai į kandidatus prezidento rinkimuose. Didžiausia intriga buvo dėl Kauno mero V.Matijošaičio, kuris iki šiol atsakymo, ar sieks tapti šalies vadovu, vengė.

„Kaip esu sakęs viešai, svarsčiau, ir rimtai. Ir mano sprendimas – dėmesį sukoncentruoti į Kauną, nesiblaškant dalyvauti Kauno mero rinkimuose“, – sakė V.Matijošaitis.

Kaunas, pasak jo, pasikeitė taip, kaip iki šiol nėra pasikeitęs nė vienas Lietuvos miestas.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Visvaldas Matijošaitis
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Visvaldas Matijošaitis

„Miestas yra pagavęs labai gerą pagreitį ir turi progą suklestėti“, – kalbėjo V.Matijošaitis.

V.Matijošaitis tikino galutinai apsisprendęs prezidento rinkimuose nedalyvauti praėjusią savaitę, kai atostogavo Alpių kalnuose.

„Iš kelionės grįžau galutinai apsisprendęs“, – kalbėjo Kauno meras.

Kauno mero V. Matijošaičio pirmadienio darbotvarkėje buvo nurodyta, jog jis lankysis Vilniuje, dalykiniame susitikime, tačiau kokiame – nebuvo nurodyta. Todėl buvo spėliojama, kad V.Matijošaitis galbūt pateiks dokumentus VRK.

Kaip spaudos konferencijoje sakė V.Matijošaitis, Vilniuje jis turėjo susitikimą Ūkio ministerijoje, taip pat pasimatė su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderiu, Seimo Kultūros komiteto pirmininku Ramūnu Karbauskiu ir kalbėjosi apie „Mokslo salą“ Kaune.

Kokį kandidatą palaikys ir ar už ką nors agituos prezidento rinkimuose, V.Matijošaitis teigė dar nežinantis.

Su R.Karbauskiu apie politiką jis teigė nekalbėjęs, o kandidatų rėmimas priklausys nuo to, kaip jie elgsis ir net nuo jų praeities.

„Dar yra laiko“, – savo paramos neskubėjo pareikšti V.Matijošaitis.

LVŽS Kaune nekėlė savo kandidato į merus ir oficialiai remia V.Matijošaitį. Šios partijos kandidatas į prezidentus – premjeras Saulius Skvernelis. R.Karbauskis yra pareiškęs, kad jei S.Skvernelis būtų išrinktas prezidentu, V.Matijošaitis būtų puikus kandidatas į premjerus.

V.Matijošaitis sieks antrą kartą tapti Kauno meru ir yra iškėlęs savo kandidatūrą kovo 3 dieną vyksiančiuose savivaldybių tarybų ir tiesioginiuose mero rinkimuose.

Pirmadienio rytą Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) pretendentais būti kandidatais į prezidentus registravo vienuolika asmenų. Kandidatais jie taps tik tada, jei surinks 20 tūkst. parašų. Pirmadienį paaiškėjo, kad į rinkimų kovą stoti pageidauja ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos vadovas europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis bei Seimo narys Petras Gražulis bei vilnietis Tomas Šimaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius