Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 10 23

Prezidentu norintis tapti A.Juozaitis: „Dainų dainelėje“ reikia uždrausti dainuoti angliškai

Tauragėje viešėjo ir su tauragiškiais susitiko jau trečiasis pasiskelbęs kandidatas į Lietuvos Respublikos prezidentus – filosofas Arvydas Juozaitis. Deja, tauragiškiai būsimais kandidatais ne itin domisi, pasiklausyti A.Juozaičio atėjo vos keliasdešimt žmonių – didžioji kultūros rūmų salė buvo pustuštė.
15min studijoje – prezidento posto siekiantis Arvydas Juozaitis
15min studijoje – prezidento posto siekiantis Arvydas Juozaitis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Į prezidentus kandidatuoti apsisprendęs Arvydas Juozaitis atviravo, kad respublikinė žiniasklaida jo nemėgsta, esą jaučiasi jos ignoruojamas, patekti į televizijos laidas jam sudėtinga, mat jis neturi tiek lėšų, kiek kiti kandidatai, į sociologines apklausas jis esąs neįtraukiamas.

Kalbėdamas tauragiškiams, filosofas vardijo Lietuvos blogybes: miestai ir miesteliai, nors Europos Sąjungos paramos lėšomis tapo it saldainiukai, tačiau tuštėja, dėl naujosios etatinio apmokėjimo tvarkos patenkinti tik penktadalis mokytojų, o lietuviai baigia pamiršti savo tapatybę – gimtąją kalbą. Tėvynę jauni žmonės, anot A.Juozaičio, laiko Europa, o Lietuva jiems – antroje vietoje.

VIDEO: A.Juozaitis: „Sų Sąjūdžio draugais norime sugiedoti tą paskutinę gulbės giesmę“

Filosofas teigė per keturis pastaruosius mėnesius apvažiavęs apie šimtą miestų ir miestelių, visur jaučiąs didžiulį, kaip jis sako, „tyliosios“ Lietuvos palaikymą.

Kandidatas į prezidentus įvardijo keturis pagrindinius savo rinkiminės programos prioritetus: kalbą, tradicinę šeimą, švietimą ir teisingumą.

„Turbūt ir Tauragėje Europos diena švenčiama labiau nei spaudos atgavimo diena. Nuo švietimo viskas prasideda, nuo „Dainų dainelės“. „Dainų dainelėje“ apskritai reikia uždrausti dainuoti angliškai. O dabartinė švietimo ministrė yra siaubas“, – įsitikinęs A.Juozaitis.

Filosofas mano, kad rinkimus nebūtinai laimės tas kandidatas, kuris į rinkimų kampaniją mes didžiulius pinigus. Prezidentas, jo nuomone, yra laiko ženklas pagal to laiko reikšmę. Svečias tauragiškiams pristatė ir naujausią savo knygą „Tėvynės tuštėjimo metas“. Tačiau dabar „iš rašymo išėjo į politiką“.

Prezidento rinkimai vyks 2019 metų gegužės 12 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius