-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 12

Prezidentūra apie biudžeto priėmimą: „Tikimės Seimo narių šalto proto“

Prezidento patarėjas, Ekonominės ir socialinės politikos grupės vadovas Simonas Krėpšta reiškia viltį, kad Seimas, gruodžio 17-ąją priimdamas kitų metų biudžetą, vadovausis šaltu protu ir išlaikys fiskalinę drausmę.
Simonas Krėpšta
Simonas Krėpšta / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Prezidentui tikrai labai svarbu, kad būtų išlaikyta fiskalinė drausmė. Mes žinome, kad galutiniai sprendimai bus daromi tik rytoj ir antradienį. Tikimės Seimo narių šalto proto, kad fiskalinės drausmės konstitucinis įstatymas, dėl kurio kompromisų negali būti, bus išlaikytas“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams komentavo patarėjas.

Prezidentas biudžetą priiminėjančiam Seimui siūlė išplėsti gyventojų pajamų mokesčio 20 proc. tarifo taikymą pajamoms iš kapitalo prieaugio bei didelėms pajamoms iš individualiosios veiklos, spartinti bazinės pensijos didinimą bei mažinti akcizo lengvatas žemės ūkio veikloje naudojamiems gazoliams.

Luko Balandžio / 15min nuotr./ Seime
Luko Balandžio / 15min nuotr./ Seime

Parlamentarai sutiko, kad kitąmet senatvės pensijos didėtų papildomai vidutiniškai 3,5 euro, lengvatas gazoliams sumažino, bet žymiai mažiau, nei ragino prezidentūra, o iniciatyvą išplėsti gyventojų pajamų mokesčio 20 proc. tarifo taikymą atidėjo.

„Valdantieji pasirinko kitus prioritetus ir jie žada rasti lėšas iš kitų šaltinių. Čia jų pasirinkimas“, – Seimo sprendimus įvertino S.Krėpšta.

Ketvirtadienį valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis patikino, kad svarstant biudžetą viešųjų finansų perteklius nesikeis – turėtų siekti 0,2 proc. bendrojo vidaus produkto, o biudžeto projektas bus priimtas kaip planuota – gruodžio 17-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius