Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 03 /15:45

Prie I.Mikeliono namų piketavę „tvarkiečiai“ sulauks prokurorų ir etikos sargų dėmesio

Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl trečiadienį „tvarkiečių“ organizuoto piketo prie prokuroro Irmanto Mikelionio namų. Seimo nariai ir kiti partiečiai taip išreiškė nepasitenkinimą dėl prokuroro atliekamo ikiteisminio tyrimo, kuriame kaip specialusis liudytojas apklaustas partijos vedlys Rolandas Paksas.
Petras Gražulis, Valdas Vasiliauskas ir Kęstas Komskis
Petras Gražulis, Valdas Vasiliauskas ir Kęstas Komskis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas siekiant įvertinti ar prie Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiojo prokuroro Irmanto Mikelionio namų surengtu piketu nebuvo trukdoma prokuroro veiklai.

Taip pat šiandien generalinis prokuroras Evaldas Pašilis kreipėsi į Lietuvos Respublikos Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininką Leonardą Talmontą, prašydamas pagal kompetenciją išnagrinėti prašyme pateiktą informaciją apie Lietuvos Respublikos Seimo narių Petro Gražulio, Kęsto Komskio ir Valdo Vasiliausko veiklą rengiant, organizuojant ir vykdant minėtą piketą prie  vyriausiojo prokuroro I.Mikelionio namų bei įvertinti, ar minėtų Seimo narių veikla neprieštarauja Lietuvos Respublikos įstatymams.

VIDEO: „Tvarkos ir teisingumo“ partijos nariai piketavo prie prokuroro I.Mikelionio namų

Piketas prie prokuroro namų, kuriuose gyvena jo nepilnamečiai vaikai ir žmona, buvo surengtas po to, kai 2016 m. kovo 1 d ieną prokuroras I.Mikelionis spaudos konferencijos metu pateikė žurnalistams glaustą informaciją apie jo vadovaujamo departamento prokuroro kontroliuojamą rezonansinį ikiteisminį tyrimą, kuriame siekiama ištirti įtariamas sunkias korupcines veikas, jo eigą bei šiuo metu turimus duomenis.

Bendraudamas su žiniasklaida prokuroras pateikė atsakymus į visuomenei aktualius klausimus, įskaitant ir prokuratūros svarstomą ketinimą kreiptis į Europos Parlamentą prašant panaikinti partijos „Tvarka ir teisingumas“ vadovo europarlamentaro Rolando Pakso neliečiamybę.

„Tvarkiečiai“ pikete kritikavo prezidentę ir teisėsaugą, kaltindama ją dalyvaujant rinkimų kampanijoje.

„Manyčiau, kad tai savotiškas prokuratūros pagrasinimas, kad politikai nedrįstų jų liesti. Matau, kad prokuratūra yra įsivėlusi į politinius žaidimus“, – BNS ketvirtadienį sakė Seimo vicepirmininkas „tvarkietis“ Kęstas Komskis.

„Aš kaip žmogus už tiesą galiu ir pasėdėti“, – ketvirtadienį BNS sakė Seimo „tvarkiečių“ seniūnas Petras Gražulis. Naująjį generalinį prokurorą Evaldą Pašilį jis vadino kišeniniu prokuroru, kuris esą vykdo prezidentės nurodymus.

„Kada STT pažeidinėja įstatymus, kai išviešina slaptus veiksmus, pasikviesdami žiniasklaidą, prokuroras į tai nereagavo. Mes tik atkreipėme dėmesį, kokį didžiulį namą turi prokuroras I.Mikelionis, ar galėjo jis tiek uždirbti, priminėme jo brolio PVM grobstymo bylą“, – kalbėjo P.Gražulis.

Pagal Lietuvos Respublikos Konstitucijos (toliau – Konstitucija) 118 straipsnio 1 dalį ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja, valstybinį kaltinimą baudžiamosiose bylose palaiko prokuroras. Vienas iš esminių prokuroro konstitucinio statuso aspektų yra prokuroro nepriklausomumas. Konstitucijos 118 straipsnio 3 dalyje yra įtvirtinta, kad prokuroras, vykdydamas savo funkcijas, yra nepriklausomas ir klauso tik įstatymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius