Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 04 /19:29

Prie „Kauno grūdų“ įmonės – masinis paukščių gaišimas

Kaune, H. ir O.Minkovskių gatvės prieigose, penktadienį pavakare aptikta daugybė laukinių paukščių gaišenų. Žemė greta negyvų sparnuočių gausiai nuberta grūdais. Greta stovi bendrovės „Kauno grūdai“ pastatai.
Negyva antis
Negyva antis / 15min skaitytojo nuotr.

Apie masiškai gaištančius paukščius redakcijai pranešė skaitytojas Darius.

„Vaikštinėjau su šuniu ir radom tokį „įdomų lobį“ prie „Kauno grūdų“. Vienas paukštis dar šiek tiek gyvas. Bet nelabai žinau į ką kreiptis, tai įtraukiau jus visus, gal kas susidomės“, – laiške rašo Darius.

„Neatrodo, kad normalu, jog paukščiai dvesia vidury lauko prie supiltų grūdų krūvų. Nesu ekspertas, bet panašu į nuodus“, – kelia versiją skaitytojas.

15min skaitytojo nuotr./Negyvas paukštis
15min skaitytojo nuotr./Negyvas paukštis

Dariaus atsiųstose nuotraukose matyti arti dešimties negyvų balandžių ir viena antis.

Su „Kauno grūdų“ bendrovės, greta kurios aptikti masiškai gaištantys paukščiai, atstovais penktadienio vakarą susisiekti nepavyko.

15min skaitytojo nuotr./Negyvi paukščiai
15min skaitytojo nuotr./Negyvi paukščiai

Apie gaištančius sparnuočius 15min informavo Aplinkos apsaugos departamento (AAD) prie Aplinkos ministerijos Pranešimų priėmimo skyrių. Jam buvo persiųstos įvykio koordinatės ir skaitytojo nuotraukos. Skyriaus darbuotojas sakė susisieksiąs su budinčiu aplinkosaugininku, kuris spręsiąs, kokių veiksmų imtis.

Vėliau AAD atstovas informavo, kad budintys Kauno valdybos pareigūnai išvyko į vietą. Vėliau portalui pranešta, kad AAD specialistai konsultavosi su VMVT dėl veiksmų. Paukščių gaišenos buvo paimtos tyrimui ir bus perduotos VMVT Kauno sk.

AAD informaciją apie įvykį ir 15min skaitytojo nuotraukas taip pat persiuntė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Skubios veiklos skyriaus vedėjui Pauliui Bušauskui bei šios tarnybos Kauno skyriui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius