Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 02 07

Prie Kauno stadiono bus įrengta sportininkų šlovės alėja

Prie Kauno Dariaus ir Girėno stadiono bus įrengta Lietuvos sportui nusipelniusių asmenų Šlovės alėja. Tokiam siūlymui antradienį bendru sutarimu pritarė Kauno savivaldybės taryba.
Dariaus ir Girėno stadionas
Dariaus ir Girėno stadionas / „Autokaustos“ nuotr.

„Siekiant įamžinti Lietuvos sporto pasiekimus olimpinėse žaidynėse, pasaulio ir Europos čempionatuose, adresu Perkūno al. 5, Kaune, šalia Dariaus ir Girėno stadiono, numatoma įrengti Lietuvos sportui nusipelniusių asmenų Šlovės alėja“, – rašoma sprendime.

Numatoma čia įamžinant pagerbti Lietuvos sportui nusipelniusius asmenis, kurie pasiekė aukštus sportinius laimėjimus olimpinėse žaidynėse, pasaulio ir Europos čempionatuose, trenerius ir sporto specialistus, svariai prisidėjusius prie Lietuvos ir Kauno sporto plėtros ir populiarinimo bei sportininkų, pasiekusių aukštų sportinių laimėjimų, rengimo.

Nusipelniusiu bus laikomas 1–3 vietų olimpinių ir pirmosios vietos paralimpinių žaidynių laimėtojas. Taip pat čia galės būti įamžinti olimpinių sporto šakų ir rungčių, tarp jų ir neįgaliųjų, pasaulio ir Europos čempionatų pirmosios vietos laimėtojai.

Nusipelniusiais laikomi ir asmenys, paskelbti Kauno garbės piliečiais už nuopelnus sporto srityje bei asmenys, prisidėję prie sporto Kaune ir Lietuvoje plėtros, populiarinimo, aukščiau išvardytus laimėjimus pasiekusių sportininkų rengimo.

Prašymus įamžinti kriterijų atitinkantį asmenį teiks sporto organizacijos, tuo rūpinsis savivaldybė, kuri vertins paraiškas ir, kandidatams atitikus reikalavimus, savo lėšomis įrengs juos pagerbiančią lentą bei organizuos jos atidengimo iškilmes.

Jeigu asmuo, kuriam įrengta lenta, savo veikla pažemintų Lietuvos sportui nusipelniusio asmens vardą, savivaldybės administracijos direktorius komisijos siūlymu galės priimti sprendimą dėl šio asmens pagerbimo lentos pašalinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius