-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 02 25

Prie Melnragės molo žmones gelbėjęs vyras: mačiau verkiančią mergaitę ir bėgau jos gelbėti

Gelbėtojai ragina žmones atsakingai elgtis pajūryje, prie ledų sąnašų, kurios yra pavojingos. Savaitgalį prie molo Klaipėdos Melnragėje išgelbėtos dvi moterys ir du vaikai, kurie, norėdami nusifotografuoti, įkrito į vandenį. Jų gelbėti puolę ant kranto buvę vyrai sudarė grandinę ir visus nelaimėlius ištraukė į krantą.
Melnragėje vyrai gelbėjo įlūžusias moteris ir vaikus.
Melnragėje vyrai gelbėjo įlūžusias moteris ir vaikus. / Facebook vartotojų nuotr.

Lediniame vandenyje murkdęsi, kai kurie į ledus iki kraujo susibraižę rankas vyrai didvyriais nesijaučia, prireikus sako elgtųsi taip pat.

Vienas iš žmones gelbėjusiųjų – Modestas Bumbliauskas, kuris pirmas puolė į pagalbą.

„Aš buvau gal kokių 20 metrų atstumu nuo įvykio vietos, kai pamačiau, kad mergaitė verkia, tiesiog bėgau jos gelbėti. Kol traukiau mergaitę, pribėgo kitas vyras. Kol ištraukiau mergaitę, jau buvo suorganizuota žmonių grandinė, visi traukė kitus žmones.

Facebook vartotojų nuotr./Melnragėje vyrai gelbėjo įlūžusias moteris ir vaikus.
Facebook vartotojų nuotr./Melnragėje vyrai gelbėjo įlūžusias moteris ir vaikus.

Kiek teko skaityti komentarų, tarp gelbėjusių buvo ir žmonių iš kariuomenės, tad visi susikibo jau žinodami, kaip tai daryti. Sunku dabar pasakyti, kas būtų buvę, bet aš manau, kad vaikai tikrai nebūtų patys išsigelbėję. Mergaitė jau grimzdo, tik akimirka ir išgelbėji arba ne. Tad dėl gražios nuotraukos neverta rizikuoti“, – LRT RADIJUI sako M.Bumbliauskas, gelbėjęs į Baltijos jūrą įkritusius žmones.

Žmonės sako, kad laipiojančių ant ledų sekmadienį buvo daug. Nusifotografuoti sumanė ir dvi moterys su dviem vaikais. Deja, ledas sutrupėjo, ketveriukė liko atskirta nuo kranto, viena mergaitė puolė į vandenį kranto link.

„Baimės nebuvo – norėjosi greičiau tą vaiką ištraukti, nes matėsi, kad vaikas pradėjo ten verkti ir viskas“, – LRT TELEVIZIJAI sako klaipėdietis Denisas Moskalenko.

Gelbėti vaikų ir moterų puolė apie 10 vyrų. Sustoję į grandinę nelaimėlius gana greitai ištraukė.

„Tiesiog vienas vyras greitai suorganizavo, sukabino visus. Nežinau, gal jis kada buvo susidūręs jau su tuo, neįsivaizduoju“, – LRT TELEVIZIJAI pasakoja šilutiškis Valdas Butkus.

„Vyrai tvarkingai viską gražiai padarė, nors prieš tai, manau, reikėjo paskambinti 112. Pranešti gelbėjimo tarnyboms, kad žmogus ant ledo, ir paskui imtis veiksmų“, – mano pajūrio gelbėtojų atstovas Aleksandras Siakki.

Medikų pagalba į paplūdimį nukentėjusioms nebuvo kviesta. Ar jos klaipėdietės, ar atvykusios iš toliau – sužinoti nepavyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius