-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 05

Prieš buvusius Seimo rinkimus „MG Baltic“ galvojo remti keturias partijas

Prieš buvusius Seimo rinkimus koncerno „MG Baltic“ vadovai svarstė remti keturias partijas, rodo naujienų portalo delfi.lt skelbiama politinės korupcijos bylos medžiaga. Pareigūnai yra slapta užfiksavę 2015 metų spalio 5 dieną Kaune vykusį tuometinio „MG koncerno“ Raimondo Kurlianskio ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) rektoriaus Remigijaus Žaliūno pokalbį. R.Žaliūnas teiravosi, kurią partiją koncernas planuoja remti per rinkimus.
Raimondas Kurlianskis palieka STT su savo advokatu
Raimondas Kurlianskis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Mes taip su Darium (Mockumi – DELFI) esam apsišnekėję, kad turim padaryt, pageidautina iki Kalėdų po pirmą raundą susitikimų su keturiais: socdemais, konservatoriais, liberalais ir „darbiečiais“, – atsakė R.Kurlianskis. – Ir labai tikėtina, kad visus ir, tikėtina, visus vienaip ar kitaip remsim.“

R.Kurlianskis taip pat pareiškė turįs abejonių dėl konservatorių. „Dėl konservatorių yra abejonės dėl to, kad su senąja vadovybe mums neišėjo. Yra toks, na, sakykim, taip, kas bus tie partneriai ir jau žiūrint personaliai. Tai va, dėl konservatorių yra daugiausiai klausimų, bet, na, iš principo, jie – mūsų akiratyje. Žodžiu, tie keturi“, – teigė jis.

Įstatymai draudžia juridiniams ir fiziniams asmenims finansiškai remti partijas. Fiziniai asmenys paramą gali teikti tik per rinkimus ar kitas politines kampanijas.

Ketvirtadienį Vilniaus apygardos teismas ketina pradėti nagrinėti politinės korupcijos bylą.

Joje įtarimai pateikti trims juridiniams ir penkiems fiziniams asmenims: Darbo ir Liberalų sąjūdžio partijoms, koncernui „MG Baltic“, buvusiems liberalų ir „darbiečių“ lyderiams Eligijui Masiuliui, Vytautui Gapšiui, buvusiam parlamentarui liberalui Šarūnui Gustainiui, Seimo nariui Gintarui Steponavičiui bei buvusiam „MG Baltic“ viceprezidentui R.Kurlianskiui. Jis kaltinamas davęs kyšius E.Masiuliui, Š.Gustainiui bei V.Gapšiui.

Darbo partijai įtarimai pateikti dėl kyšininkavimo ir prekybos poveikiu, Liberalų sąjūdis įtariamas kyšininkavimu, prekyba poveikiu ir piktnaudžiavimu, o „MG Baltic“ įtariamas šių partijų papirkimu ir prekyba poveikiu.

Pareigūnai įtaria, kad politikai ėmė ar tarėsi dėl kyšių su „MG Baltic“ viceprezidentu R.Kurlianskiu, o vėliau siūlė ar palaikė koncernui palankias iniciatyvas Seime ir kitose institucijose.

Buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas E.Masiulis yra įtariamas dėl prekybos poveikiu, kyšininkavimo ir neteisėto praturtėjimo, buvusiam šios partijos vicepirmininkui G.Steponavičiui pateikti įtarimai piktnaudžiavimu, buvusiam Vilniaus miesto tarybos nariui Š.Gustainiui – kyšininkavimu. V.Gapšys įtariamas dėl kyšininkavimo ir prekybos poveikiu, R.Kurlianskis – dėl papirkimo ir prekybos poveikiu.

Visi įtariamieji savo kaltę neigia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius