-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 13

Prieš nužudymą Vytautas Jokubauskas draugę buvo ne kartą sumušęs

Didžiojoje Britanijoje sugyventinę Ramutę Butkienę nužudęs ir jos kūno išniekinęs 57 metų Lietuvos pilietis Vytautas Jokubauskas buvo pagarsėjęs girtuoklystėmis ir smurtu artimoje aplinkoje. Kad R.Butkienė buvo mušama, žinojo ir jos draugai, ir kaimynai, skelbia BBC ir „Peterborough Telegraph“.
Ramutė Butkienė
Ramutė Butkienė

Ketvirtadienį Sadarko karališkasis teismas tęsė bylos nagrinėjimą. 

Teisme paaiškėjo, kad nužudytosios kūnas buvo sėte nusėtas mėlynių ir nubrozdinimų. Apklausti liudininkai patvirtino, kad R.Butkienė vyro smurtą patyrė ne tą vienintelį lemtingą kartą. 

Nužudytos moters draugė Jolanta Tarailienė teisme sakė, kad R.Butkienę sumuštą matė dukart. 

Vieną kartą R.Butkienė buvo paprašiusi palydėti ją į ligoninę susisiūti žaizdos, kuri atsirado po to, kai sugyventinis jai smogė golfo lazda. 

Kitą kartą sumuštą draugę J.Tarailienė aplankė prieš dvi savaites iki jos mirties.

„Ji buvo visa mėlyna. Niekada nebuvau mačiusi tokio baisaus vaizdo. Ji buvo sudaužyta kaip obuolys“, – teisme sakė moteris.

Apie tai, kad moteris jautėsi įbauginta, teisme pasakojo ir buvęs jos mylimasis Adamas Jedrzeyewskis. Jis pasakojo pats su R.Butkiene gyvenęs ketverius metus, tačiau paskui ji išsikrausčiusi. 

Vyras tikino nerimavęs dėl to, kad moteris smarkiai geria. 

Lemtingą vakarą, po kurio R.Butkienės gyvos niekas nebepamatė, moetris paskambino buvusiam draugui. 

„Ji paskambino man apie 21 ar 22 val. Neverkė, bet jaučiau, kad yra išsigandusi. Toks susidarė įspūdis. Neatrodė, kad ji girta. Tik labai išsigandusi“, – teisme pasakojo vyras. 

cambs.police.uk nuotr./Vytautas Jokubauskas
cambs.police.uk nuotr./Vytautas Jokubauskas

Gėrė nuolat

Apie tai, kad V.Jokubauskas ir R.Butkienė vartoja alkoholį, žinojo ir jų kaimynai. Be to, prokuroro apklaustas vienas kaimynas paliudijo kartą sutikęs R.Butkienę su abiem pamuštomis akimis. 

Tuomet jis paklausė V.Jokubausko, ar šis mušęs moterį. V.Jokubauskas esą pripažino kartą sudavęs sugyventinei, tačiau paprašytas paaiškinti, kaip vienas antausis gali baigtis dviem mėlynėmis, nutilo. 

Prokuroro nuomone, R.Butkienė patyrė nuolatinį smurtą, kuris baigėsi moters žmogžudyste. 

Tame pačiame name kambarį nuomojęsis dvidešimtmetis Raivis Zamorsas tikino retai kada matęs V.Jokubauską be skardinės alaus rankoje. Jis papasakojo matęs, kaip apie 21 val. R.Butkienė šlapiais plaukais, apsivilkusi tik chalatu ir avinti šlepetėmis buvo išbėgusi į gatvę. Netrukus ją pasivijo V.Jokubauskas ir parsitempė atgal į namą.

Taip pat teisme buvo apklaustas kaltinamojo bendradarbis Viktoras Svetlitsnis, kuris pirmasis rado lagaminą su R.Butkienės torsu. 

Jis pasakojo, kad į namą buvo pakviestas padėti iškraustyti V.Jokubausko kambario ir išsiaiškinti, kas jame dvokia. Vos atidaręs duris liudininkas sakė pamatęs išsipūtusį lagaminą. Atsegus užtrauką pasimatė juodas šiukšlių maišas ir blogas kvapas dar sustiprėjo. Tada vyras iškvietė policiją. 

Mirė ne nuo kepenų ligos

Teisme apklaustas patologas Nathanielis Carey pripažino, kad konkreti moters mirties priežastis nebuvo nustatyta, nes jos kūnas rastas dalimis, o galva iki šiol tebėra dingusi. 

Pats kaltinamasis V.Jokubauskas yra pripažinęs, kad moterį pasmaugė chalato diržu, o paskui supjaustė. 

„Negaliu pasakyti, ar ji buvo pasmaugta, nes moteris rasta be galvos. Galiu patvirtinti tik tai, kad ji sirgo kepenų ciroze, tačiau ši liga nebuvo mirties priežastis“, – teisme sakė N.Carey. 

Šešiolikmetę dukrą turinti R.Butkienė buvo nužudyta šiemet tarp gegužės 28 ir birželio 6 dienos. 

Jos torsas buvo paslėptas lagamine poros bute, o kojos ir rankos sudėtos į šiukšlių maišus ir paslėptos miškingoje vietovėje. Moters galvą kaltinamasis sako įmetęs į upę, tačiau jos rasti nepavyko. 

V.Jokubauskas prisipažino nužudęs moterį ir supjaustęs jos kūną, tačiau neigia, kad žmogžudystė buvo tyčinė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius