Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 28

Priesaiką sulaužęs V.Titovas: gerbiu teismo sprendimą, nors nesutinku

Klaipėdos tarybos nario mandato atsisakęs Viačeslavas Titovas teigia, kad nusprendė pats įteikti prašymą Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK), nes gerbia teismo sprendimą ir nenori suteikti galimybės jo likimą svarstyti politiniams oponentams.
Viačeslavas Titovas
Viačeslavas Titovas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Pirma, reikia gerbti teismo sprendimą. Aš nesutinku su tuo sprendimu, bet gerbti jį turim. Ir aš priėmiau sprendimą atsistatydinti iš pareigų. Antra, kad ketvirtadienį per tarybos posėdį neduočiau oponentams galimybės gauti atrakciją“, – trečiadienį BNS teigė V.Titovas. Antradienį jis savo pasitraukimo iš Klaipėdos miesto tarybos nekomentavo.

V.Titovo prašymą panaikinti jo įgaliojimus VRK patenkino antradienį – prieš V.Titovo svarstymą Klaipėdos taryboje, todėl dabar, pasak Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko, svarstyti šio klausimo taryboje nėra prasmės.

„Natūralu, kad šitas svarstymas dabar nebetenka jokios prasmės, nes V.Titovas nebėra tarybos narys, tai mes negalim atimti iš jo mandato, ką jau padarė VRK“, – trečiadienį BNS teigė Klaipėdos meras.

Mandato atsisakiusio Lietuvos rusų sąjungos tarybos nario vietą užims kitas po jo tame pačiame sąraše rinkimuose buvęs kandidatas. Pasak uostamiesčio mero, V.Titovą miesto taryboje turėtų pakeisti Jurijus Šeršniovas.

Pirmadienį Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas paskelbė, kad Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Lietuvos rusų sąjungos atstovas V.Titovas sulaužė priesaiką, kai apkaltino partizanų vadą Adolfą Ramanauską-Vanagą nekaltų civilių žudymu.

Anot V.Titovo, toks teismo sprendimas yra politinis.

„Aš tikėjau 20 proc., kad laimėsiu, bet aš pora procentų galvojau, kad bus spaudimo iš viršaus, kad bus politinis sprendimas. Aš manau, kad taip ir išėjo. Manau, kad kol kas pas mus Lietuvoj labai trūksta teisingumo“, – sakė V.Titovas.

Savo ruožtu, V.Titovas teigė, kad šiuo metu užsiima savo verslu ir augina vaikus, taip pat dėmesį skiria artėjantiems savivaldybių tarybų ir merų rinkimams, kuriuose dalyvaus su visuomeniniu rinkimų komitetu „Titov ir teisingumas“ ir sieks uostamiesčio mero posto, kadangi pats sako jaučiantis klaipėdiečių palaikymą.

„Aš turiu didelį klaipėdiečių palaikymą, mane palaikantys žmonės irgi nesutinka su teismo sprendimu, kad pažeidžiau savo priesaiką“, – teigė mandato atsisakęs politikas.

V.Titovas yra keliones organizuojančios, vizas tvarkančios bendrovės „Prūsijos centras“ vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius