Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 11

Prisiminimų drama, vedanti iš paauglystės į suaugusiojo pasaulį

Kauno valstybiniame dramos teatre – nauja intriguojanti premjera. Režisierius Agnius Jankevičius pristato spektaklį „Akmenų pelenai“ pagal Daniel Danis pjesę.
Spektaklio akimirka
Spektaklio akimirka / Kauno valstybinio dramos teatro nuotr.

Pasak rašytojo, kurdamas jis atsigręžia į savo paauglystę, kas jam leidžia tyrinėti pasaulį paauglio akimis. Jo kūrinį į sceną perkėlęs A.Jankevičius stengiasi atskleisti žmogaus viduje tūnantį vėžį, kuris graužia tol, kol gyvenimas ima skleistis.

Kiekvienas balsas Daniel Danis pasakojime – kaip atskira giesmė. Dialogai čia pinami aido ar atsakymų principu. Visi pjesės įvykiai jau seniai įvykę – personažai juos prisimindami sukuria egzistencinę erdvę galimai ateičiai.

Pagrindinis herojus Klermonas išvyksta gyventi į kaimą, norėdamas įveikti savo žmonos, žiauriai nužudytos maniako, netekties skausmą. Apleistoje žemėje, kur teka Akmenų upė, jis sunkiai pluša, atstatydamas namą ir tuštindamas akmenų prigrūstą rūsį, tarsi šitaip akmuo po akmens lengvindamas savo širdgėlą. Raudonoj užrašų knygutėj jis rašo savo dienoraštį, kur pamažu veriasi nauja istorija.

A.Jankevičiui rūpi žmogaus viduje slypintis vėžys, kuris mus pagraužia, kai mūsų gyvenimai ima skleistis. Šio vėžio prigimtis – tai nuobodulys, neapykanta, bedarbystė, negalia valdyti savo ateitį. Kas bus toje ateityje – spektaklio veikėjų ir žiūrovų bendros kūrybos reikalas.

Spektaklio premjera Kaune – spalio 16-17 ir 30 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius