Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 06 14

Pristatoma Valstybės pažangos strategija „Lietuva 2050“

Trečiadienį Vilniaus universiteto „Idėjų observatorijoje“ bus pristatyta Valstybės pažangos strategija „Lietuva 2050“.
Lietuvos vėliava
Lietuvos vėliava / 123RF.com nuotr.

Kaip praneša Vyriausybės kanceliarija, strategiją pristatys Valstybės pažangos tarybos nariai: Nepriklausomybės akto signataras verslo konsultantas Aleksandras Abišala, Vilniaus universiteto rektorius Rimvydas Petrauskas, Lietuvos nacionalinio dailės muziejaus generalinis direktorius Arūnas Gelūnas, Vytauto Didžiojo universiteto Sociologijos katedros profesorė Aušra Maslauskaitė, aplinkosaugininkas Žymantas Morkvėnas ir Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto lektorius Mariuszas Antonowiczius.

„Trečiadienį pristatysime daugiau nei metus laiko bendrakūrybos būdu rengtą Lietuvos ateities viziją, prie kurios kūrimo prisidėjo apie 2,5 tūkst. žmonių. Tai dokumentas, kuris brėžia kryptį, kaip mes, kaip valstybė, norime gyventi ateinančius 27 metus“, – BNS perduotame komentare sako A.Abišala.

Ilgalaikės strategijos dokumentą planuojama parengti ir Seimui pateikti dar šį mėnesį.

Pasak rengėjų, ateities įžvalgomis pagrįsta Lietuvos ateities vizija leis drąsiau mąstyti apie norimą ateitį ir geriau pasirengti galimiems iššūkiams bei galimybėms. Anot jų, taip Lietuva gali tapti dar atsparesnė, o jos gyventojai, institucijos, verslas ir nevyriausybinės organizacijos įgyti papildomos motyvacijos imtis tam reikalingų pokyčių.

„Dėl besikeičiančių globalių tendencijų kaip demografija, klimato kaita, technologijų raida ir geopolitiniai poslinkiai, atsirado būtinybė permąstyti ir susitarti, kur norime eiti, kad Lietuva klestėtų ir kiekvienas čia jaustųsi gerai. Aš labai tikiuosi, kad žmonės priims šią viziją ir pratęs jos kūrimą“, – pažymi A.Abišala.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius