Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 07 21

Prognozuojami savaitgalio audros nuostoliai – 300 tūkst. litų

Dėl sekmadienį Lietuvą siaubusios audros draudimo bendrovė „ERGO Lietuva“ savo klientams išmokės apie 300 tūkstančių litų. Vakar dėl žalos į bendrovę jau kreipėsi daugiau kaip 42 gyventojai ir įmonės. Galutiniai audros nuostoliai bus žinomi ketvirtadienį, nes klientai dėl patirtos žalos turi kreiptis per tris darbo dienas, teigiama išplatintame pranešime spaudai.
Vilniuje, Parko g., virto medžiai.
Draudimo bendrovė kol kas dar tikslina žalos dydį, tačiau paprastai tokios išmokos siekia iki kelių šimtų tūkstančių litų. / 15min.lt skaitytojo Romo nuotr.

UADB „ERGO Lietuva“ Turto draudimo departamento direktoriaus Tomo Nenartavičiaus teigimu, daugiausia žalos turtui užregistruota Vilniuje, Panevėžyje bei Šiauliuose. Vidutinė šios audros sukelta žala gali siekti apie 3000 litų ir daugiau.

„Dėl patirtos žalos sulaukėme ne tik gyventojų, bet ir įmonių kreipimųsi. Pastarosios daugiausia nuostolių patyrė dėl pastatų, požeminių aikštelių užliejimo. Tuo tarpu gyventojai dažniausiai kreipėsi dėl užlietų pastatų bei stipraus vėjo nuniokoto turto. Vilniuje užregistruoti net aštuoni žaibo įtrenkimo atvejai, kurie sukėlė pastatų signalizacijos, vartų automatikos, šildymo katilų gedimų“, – pasakoja T.Nenartavičius.

Sekmadieninė audra Kauno regione išplovė ir kelius. Draudimo bendrovė kol kas dar tikslina žalos dydį, tačiau paprastai tokios išmokos siekia nuo kelių dešimčių iki kelių šimtų tūkstančių litų. Tuo tarpu Vilniaus regione daugiausia nuo krušos nukentėjo automobiliai.

 „ERGO Lietuva“ per pirmąjį šių metų pusmetį klientams už patirtus turto draudimo nuostolius jau kompensavo daugiau kaip 23 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius