-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 09 28

Prokuratūra ir VRM pradės tyrimą dėl Migracijos departamento veiklos

Generalinė prokuratūra ir Vidaus reikalų ministerija (VRM) tirs galimą Migracijos departamento informacijos nutekinimą trečiosioms šalims bei prieglobsčio suteikimą asmenims, kurie įtraukti į nepageidaujamų asmenų sąrašus, teigiama pranešime žiniasklaidai.
Vidaus reikalų ministerija
Vidaus reikalų ministerija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tyrimą, vidaus reikalų ministro Eimučio Misiūno pavedimu, atliks ministerijos Korupcijos prevencijos ir vidaus tyrimų skyrius.

Anot E.Misiūno, tyrimo rezultatų jis tikėsis iki pirmadienio, o tada spręs, kokį tarnybinį tyrimą pradėti.

„Situaciją reikia vertinti principingai. Tai jau ne pirmas ir ne antras kartas, kai Migracijos departamentui tenka viešai aiškintis dėl priimtų abejotinų sprendimų“, – pranešime cituojamas vidaus reikalų ministras.

Trečiadienį naujienų portalas delfi.lt pranešė, kad Migracijos departamento tarnautojai, neturėdami leidimo, Rusijai išsiuntė Užsienio reikalų ministerijos (URM) pasirašytą pažymą, kurioje atskleidžiama riboto naudojimo informacija – kodėl Rusijos Konstitucinio Teismo teisėjams draudžiama atvykti į Lietuvą dalyvauti tarptautiniame kongrese.

Anksčiau portalas taip pat informavo apie Migracijos departamento Rusijos SMP banko patarėjui Antonui Treušnikovui išduotą leidimą gyventi Lietuvoje. A.Treušnikovas patiria Europos Sąjungos ir Jungtinių Amerikos Valstijų sankcijas dėl veiklos, susijusios su Krymo aneksija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius