Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 07 /10:49

G.Landsbergis įsitikinęs, kad prokurorai tyrimą dėl M.Majausko gali pradėti ir be nukentėjusios skundo

Generalinė prokuratūra nagrinėja opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos vadovo Gabrieliaus Landsbergio pareiškimą dėl paviešinto merginos liudijimo apie galimą konservatoriaus Seimo nario Mykolo Majausko nederamą seksualinį elgesį.
Gabrielius Landsbergis ir Mykolas Majauskas
Gabrielius Landsbergis ir Mykolas Majauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Patvirtinu, kad pareiškimas yra gautas ir jis bus nagrinėjamas nustatyta tvarka“, – trečiadienį BNS sakė prokuratūros atstovė Elena Martinonienė.

Į prokurorus G.Landsbergis kreipėsi prašydamas įvertinti „Info TV“ paskelbtą informaciją ir pradėti tyrimą dėl galimo seksualinio priekabiavimo bei atsakyti į visus visuomenei kylančius klausimus.

„Tokio pobūdžio įtarimai turi būti nedelsiant tiriami teisėsaugos institucijų, siekiant atsakyti į visus kilusius klausimus, ar nebuvo įvykdyta veika, už kurią numatoma baudžiamoji atsakomybė pagal Baudžiamojo kodekso 152 straipsnį“, – rašoma G.Landsbergio rašte prokuratūrai.

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas sako, kad šis atvejis turėtų būti tiriamas, nes turi didelę visuomeninę reikšmę.

„Kreipiausi į Generalinę prokuratūrą prašydamas pradėti tyrimą dėl išsakytų kaltinimų M.Majausko atžvilgiu. Tokiu atveju, jeigu veika turi didelę visuomeninę reikšmę, tai baudžiamąjį procesą dėl šios veiklos turi teisę pradėti ir prokuroras, nepriklausomai nuo to, ar yra nukentėjusiojo skundas. Šis atvejis neabejotinai turi didelę visuomeninę reikšmę, nes kalbame apie Seimo narį, todėl yra būtinas prokuroro tyrimas ir išaiškinimas, ar šis asmuo gali būti kaltinamas atlikęs nusikalstamą veiką“, – sako G.Landsbergis.

Dar antradienį konservatorių lyderis M.Majausko veiklą įvertino neigiamai ir rekomendavo kolegai stabdyti narystę partijoje.

„Vertinu vienareikšmiškai neigiamai, tik tiek, kad M.Majauskas parekomenduotas skubiai sustabdė narystę partijoje. Šiuo metu rengiu kreipimąsi į Generalinę prokuratūrą ir prašau prokuratūros įvertinti teisiškai šį reikalą. Tas atsakymas nepaprastai svarbus. Žinant jį tada lengvesnis ir moralinis vertinimas“, – BNS antradienį sakė G.Landsbergis.

Klausiamas, ar M.Majauskas turėtų trauktis iš Seimo buvusio parlamentaro Kęstučio Pūko pavyzdžiu, G.Landsbergis siūlė pirmiausia to klaust paties M.Majausko.

„Į šį klausimą geriausiai atsakytų pats, nes tai moralinio vertinimo pusė. K.Pūko situacija siejasi būtent su teisiniu vertinimu, prokuratūros pradėtas tyrimas nurodė, kad buvo naudojamasi galingesnio žmogaus pozicija. (...) Aš neabejoju, kad jis (M.Majauskas – BNS) turės atsakymą į šį klausimą. Aš būčiau linkęs sulaukti atsakymo iš institucijų, į kurias kreipiuosi“, – sakė konservatorių lyderis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Gabrielius Landsbergis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Gabrielius Landsbergis

Konservatorius M.Majauskas BNS sakė kol kas nesvarstantis galimybės atsistatydinti iš Seimo. Kaltinimus dėl nederamo seksualinio elgesio prieš daugiau nei penkerius metus jis neigia.

„Kol kas tokio dalyko (trauktis iš Seimo – BNS) nesvarsčiau, vertinu rinkėjų išreikštą pasitikėjimą, darbus, kuriuos dariau iki šiol, ketinu tęsti. Taip lengvai rinkėjų pasitikėjimu nesišvaistysiu“ , – BNS sakė politikas.

M.Majauskas antradienį išplatintu pranešimu spaudai informavo stabdantis narystę Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) partijoje, „kol bus išsklaidytos visos abejonės“. Jis taip pat ketina pasitraukti iš Seimo Savižudybių ir smurto prevencijos komisijos pirmininko pareigų.

VIDEO: Seksualiniu priekabiavimu kaltinamas M.Majauskas: „Nakvojau pas mamą“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius