-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 20 /18:12

Prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo Alytaus mero Jurgio Krasnicko piktnaudžiavimo

Prokuratūra penktadienį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo Alytaus mero socialdemokrato Jurgio Krasnicko piktnaudžiavimo.
Laura Radzevičiūtė ir Dalia Teišerskytė
Laura Radzevičiūtė ir Dalia Teišerskytė / Gabijos Labutytės nuotr.

„Reaguojant į informaciją, pasirodžiusią viešojoje erdvėje, nedelsiant buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 228 straipsnį“, - BNS sakė Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vedėja Elena Martinonienė.

Ikiteisminį tyrimą pavesta atlikti Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno skyriaus pareigūnams, tyrimą kontroliuos Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.

Pateiktas garso įrašas

Buvusi Alytaus teatro direktorė Laura Radzevičiūtė žiniasklaidai pateikė garso įrašą, kuriame, pasak jos, girdėti Alytaus mero socialdemokrato Jurgio Krasnicko grasinimai ir bauginančios užuominos apie jos vaiką. Būtent L.Radzevičiūtė internete paviešino iš šio įrašo sukompiliuotas skambiausias mero frazes, kurios sukėlė skandalą.

Naujienų portale delfi.lt paskelbtame laiške L.Radzevičiūtė rašo, kad laimėjusi konkursą į teatro vadovės pareigas sulaukė mero grasinimų. Ji pripažino paviešinusi garso įrašą, kuriame slapta įrašė pokalbį su miesto vadovu.

„Duok Dieve, aš tau linkiu – nuoširdžiai tau linkiu – kad tavo veiksmai pasiteisintų. Dėl tavo vaiko“, – girdėti mero balsą primenantis vyriškas balsas garso įraše, kurį paskelbė delfi.lt.

Alytaus miesto savivaldybės nuotr./Alytaus meras Jurgis Krasnickas
Alytaus miesto savivaldybės nuotr./Alytaus meras Jurgis Krasnickas

„Vis dėlto esu pediatras. Juokauju. Tavo šaunus vaikas. Tai aš manau, kad motina, turėdama tokį statusą, kurį tu turi, galėtų būti svarbi. Bet aš manau, Laurute, kad tu perlenkei lazdą“, – kalba vyras.

L.Radzevičiūtė teigia, kad užsitraukus mero nemalonę „šantažas ir kerštas“ buvo nukreiptas ne tik jos, bet ir jos vaiko adresu.

„Bet kuri moteris įnirtingai ginasi, kai ją puola. Ir ginasi su dvigubu įniršiu, kai pavojus iškyla ir jos vaikui. Paaiškėjus, kad „po padidinamuoju stiklu“ esu stebima ir aš, ir kada bei su kuo į darželį palydimas mano vaikas, su kuo ir kada važiuoja namo, supratau, kad pavojus man ir mano vaikui – realus. Todėl po daugybės ženklų, vieną dieną, skubiai ir isteriškai iškviesta eilinį kartą pas merą „ant kilimėlio“ paspaudžiau „įrašyti“, – rašoma L.Radzevičiūtės laiške.

J.Krasnickas nekomentuoja

Alytaus mero patarėjas Romas Jankauskas BNS sakė, kad miesto vadovas laukia teisėsaugos institucijų išvadų ir iki tol įrašo turinio nekomentuos.

„Meras kreipėsi į teisėsaugos institucijas dėl neteisėtai padarytų įrašų asmenų ir autorių išaiškinimo. Tų įrašų gali būti daug, įvairių. Meras nieko nekomentuos, kol teisėsaugos institucijos nepasakys, kas ir kodėl platino tokius įrašus“, – sakė mero patarėjas.

Meras nieko nekomentuos, kol teisėsaugos institucijos nepasakys, kas ir kodėl platino tokius įrašus, – sakė mero patarėjas.

Įrašas – jau antras

Tai jau antras žiniasklaidoje paskelbtas garso įrašas, siejamas su Alytaus meru.

Pirmajame buvo girdėti kaip vyras, vartodamas daug necenzūrinių žodžių, keikia mažą mero atlyginimą ir valstybę, kalba apie „milijonų“ pasisavinimą ir išsipirkimą iš teisėsaugos institucijų.

VIDEO: Jurgis Krasnickas – Alytaus miesto meras
„Aš perpratau mechanizmus, aš manau arba sėsiu, arba užsidirbsiu bent keturis milijonus iš karto. Tai suprask mane kaip žmogų teisingai, aš linkęs sužaisti „va bank“, – girdėti įraše kalbantis vyras.

Socialdemokratas J.Krasnickas neneigė, kad įraše girdėti jo balsas, tačiau tikino, kad tai yra „iš atskirų žodžių sumontuoti sakiniai“. Alytaus meras nepaaiškino, kokiame kontekste jis pasakė minėtus žodžius.

L.Radzevičiūtė teigia, kad ankstesnis įrašas, kurį ji patalpino internete, buvo pusantros valandos trukusio įrašo santrauka. Ji teigia J.Krasnicko monologą įrašiusi jo kabinete savivaldybėje.

Socialdemokratų lyderis premjeras Algirdas Butkevičius sakė, kad partija mero elgesį vertins, kai bus gautos teisėsaugos institucijų išvados.

J.Krasnickas kovo 1 dieną dalyvaus tiesioginiuose Alytaus mero rinkimuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius