Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 26

Prokurorai apgynė neveiksnaus brolio teises

Klaipėdos prokurorams pavyko apginti neveiksnaus asmens teises ir grąžinti jam priklausiusį turtą. Turtinė žala atlyginti pasirašius taikos sutartį.
Klaipėdos prokuratūra.
Klaipėdos prokuratūra / G.Kubiliūtės nuotr.
Temos: 1 Brolis

2008 metų liepos 28 dieną tarp dviejų tauragiškių brolių buvo pasirašytas įgaliojimas, kuriuo 51 m. R.Č. įgaliojo savo 63 m. brolį E.Č. parduoti jo butą ir patikėjo atlikti visus su buto pardavimu susijusius veiksmus. Jaunesniajam broliui priklausantis butas su ūkinių pastatų dalimi buvo parduotas, tačiau už jį gauti pinigai jam nebuvo grąžinti, o pervesti į vyresniojo brolio sąskaitą banke. Už dalį gautų pinigų vyresnysis brolis nusipirko mažesnio ploto butą ir jį įregistravo savo vardu. 
 

Pernai kovą Tauragės rajono apylinkės teismo sprendimu R.Č. buvo pripažintas neveiksniu, jam skirtas globėjas ir turto administratorius, kuriam vėliau atsisakius šių pareigų R.Č. buvo apgyvendintas Adakavo pensione, nes savo gyvenamojo būsto jau neturėjo. Jo globėju bei turto administratoriumi tapo šio pensiono administracija.

„Gavę šią informaciją Klaipėdos apygardos prokuratūroje, mes gindami viešąjį interesą su ieškiniu kreipėmės į teismą dėl turtinės žalos atlyginimo, prašydami priteisti neveiksniu pripažintam asmeniui iš jam atstovavusio brolio už parduotą butą gautus pinigus – beveik 42 tūkst. litų“, – sakė teisme prokuratūrai atstovaujanti Edita Rutkauskaitė.

Prasidėjus teismo procesui atsakovų pusė pasiūlė sudaryti taikos sutartį. Šių metų kovo 1 dieną Tauragės rajono apylinkės teismo nutartimi patvirtinta taikos sutartis, pagal kurią R.Č. atiteko brolio nupirktas butas Tauragėje, o administruoti šį butą patikėta Adakavo pensiono administracijai. 

„Prokurorinio darbo praktikoje nedažnai pavyksta civilinius ginčus išspręsti taikiu būdu, nesiveliant į teisminius ginčus ir tokiu būdu taupant tiek besiginčijančių šalių laiką ir pinigus, tiek biudžeto lėšas. Šiuo konkrečiu atveju atsakovų pasiūlyta taikos sutartis mums buvo priimtina, nes leido pasiekti tuos pačius tikslus, kurių mes ir siekėme gindami viešąjį interesą – atstovauti negalinčiam tinkamai įgyvendinti savo teisių asmeniui, t. y. apginti jo turtines teises“, – sakė prokurorė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius