Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 06 13

Prokurorai teisinės pagalbos ieškant Neringos Venckienės prašys dviejų šalių

Generalinis prokuroras Darius Valys teigia, kad kol kas prokurorai neranda jau du mėnesius nuo teisėsaugos besislapstančios parlamentarės, formalios „Drąsos kelio“ partijos frakcijos seniūnės Neringos Venckienės. Šiuo metu, pasak D.Valio, ruošiamasi Seimo narės ieškoti užsienyje ir dėl to pagalbos prašoma kitų valstybių teisėsaugos.
Savaitės prievarta – liečiamoji
Savaitės prievarta – liečiamoji / Savaitraščio „15min“ iliustr.

„Prokurorė yra parengusi du teisinės pagalbos prašymus užsienio valstybėms, kurie šiuo metu yra verčiami į užsienio kalbą“, – ketvirtadienį teigė D.Valys.

Generalinis prokuroras neatskleidžia, kuriose šalyse bus ieškoma N.Venckienės, nes tai galėtų pakenkti tyrimui.

Jis nesutiko komentuoti ir N.Venckienės sūnaus likimo, jei jo motinai būtų taikoma ekstradicijos procedūra. D.Valys pabrėžė, kad visi komentarai, susiję su N.Venckienės paieška gali būti tik labai riboti.

Primename, kad N.Venckienė nesirodo Seime nuo balandžio pradžios, kai buvo panaikintas jos teisinis imunitetas. Prieš tris savaites teisėsauga paskelbė oficialią jos paiešką, tačiau iki šiol nepavyksta nustatyti N.Venckienės buvimo vietos.

Jos partijos kolegos teigia, kad politikė yra JAV ir iš ten sėkmingai vadovauja savo padėjėjams siųsdama elektroninius laiškus. Partiečiai teigia, kad būdama užsienyje parlamentarė ruošiasi prašytis politinio prieglobsčio.

Parlamentarės N.Venckienės paieška paskelbta gegužės 9 dieną. Nustatyti, kur tiksliai yra „Drąsos kelio“ partijos frakcijos seniūnė, prokurorai įpareigojo policiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius