-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 15 /16:25

Prokurorams apskųsta Agnė Bilotaitė: socialdemokratų kaltinimai – niekiniai

Seimo Antikorupcijos komisijos nariai socialdemokratai Edmundas Jonyla, Antanas Nesteckis ir Eduardas Šablinskas kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydami ištirti, ar Seimo narė konservatorė Agnė Bilotaitė nepasinaudojo savo padėtimi gaudama paskolą namui, taip pat, ar neįregistruodama statinio ji nebando išvengti mokesčių. Parlamentarė tokius kaltinimus laiko niekiniais: „Kai ėmiau paskolą, nebuvau Seimo narė.“
Agnė Bilotaitė
Agnė Bilotaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Antradienį socialdemokratų partija išplatino pranešimą žiniasklaidai, kuriame teigia, kad viešoje erdvėje yra pateikta informacija apie Seimo narės Agnės Bilotaitės finansinius įsipareigojimus bei namo statybą, apie kurią kreipimesi pateikta analizė sudaro pagrindą išvadoms, jog, viena vertus, paskola A.Bilotaitei galbūt suteikta kaip tam tikra atlygio forma, nes A.Bilotaitė neturėjo pakankamai pajamų nei gauti tokio dydžio kreditą, nei aptarnauti suteiktą kreditą.

Antra, A.Bilotaitė suteiktą kreditą panaudojo gyvenamojo namo statybai, kurį užbaigusi, nustatyta tvarka neįregistravo viešajame registre, taip galimai išvengdama nekilnojamojo turto mokesčio mokėjimo.

Seimo nariai prašo Generalinės prokuratūros ištirti, ar 2007 m. „A.Bilotaitė turėjo teisę gauti 600 000 Lt paskolą, ar ši paskola nėra neteisėtas atlygis, ar politikė negavo neteisėtos naudos sudarydama su komerciniu banku paskolos sutartį, nustačius nusikalstamos veikos požymius, pradėti ikiteisminį tyrimą ir imtis veiksmų patraukti kaltuosius asmenis baudžiamojon atsakomybėn“.

Socialdemokratai prašo ištirti ir nustatyti, ar konservatorė, neatlikdama privalomos jai nuosavybės teise priklausančio nekilnojamojo turto – namo teisinės registracijos, neteisėtai siekė išvengti nekilnojamojo turto mokesčio sumokėjimo, nustačius viešojo intereso pažeidimą imtis Prokuratūros įstatymo 19 str. nustatytų veiksmų. 

A.Bilotaitė: tai – socialdemokratų kerštas

A.Bilotaitė 15min.lt teigė mananti, kad tokiu būdu socialdemokratai jai keršija už jos inicijuotus tyrimus, pavyzdžiui, dėl įtakingo socialdemokrato Broniaus Bradausko ir jo sūnaus Dainoro Bradausko bei Juozo Bernatonio namo statybų. 

Kai bus užbaigta, registruosime. Ir jei bus vertė tokia, mokėsime tokius mokesčius.

„Tai ir buvo paskata inicijuoti tokį kreipimąsi“, – sakė ji. 

A.Bilotaitė pabrėžė, kad tuo metu, kai ji ėmė paskolą, ji nebuvo Seimo narė. 

„Paskolą ėmiau kaip ir dauguma jaunų šeimų, kurios ar įsigijo būstus, ar statėsi. Ir aš nelaikau savęs tokia įtakinga kaip mane bando priskirti“, – sakė ji. 

Konservatorės teigimu, namo statybos dar nebaigtos, todėl jis ir neužregistruotas: „Kai bus užbaigta, registruosime. Ir jei bus vertė tokia, mokėsime tokius mokesčius.“ 

„Vadovaujuosi sąžininga veikla, ne kaip kai kurie politikai arba ministrai, kurie už viešųjų pirkimų laimėjimus gauna kažkokį atlygį ir sugeba tuos namus pasistatyti ir užsibaigti žymiai greičiau. Džiaugiuosi, kad Generalinė prokuratūra pasižiūrės ir bus sudėti visi taškai“, – sakė ji. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius