Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 11

Protesto prie Seimo organizatorė A.G.Astrauskaitė: „Mitingas pasibaigė labai gražiai“

Po tūkstantinio, riaušėmis virtusio mitingo prie Seimo jo organizatorė Astra Genovaitė Astrauskaitė sako, jog antradienį protestas baigėsi gražiai, o jo laikui pasibaigus žmonės traukėsi nuo Seimo. Vėliau kilusių riaušių ji nekomentuoja.
Astra Genovaitė Astrauskaitė
Astra Genovaitė Astrauskaitė / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Antradienį ryte prie Seimo surengtas protestas dėl planuojamų ribojimų nepersirgusiems COVID-19 ir nepasiskiepijusiems vakare peraugo į riaušes – į pareigūnus mėtyti buteliai, akmenys, leistos signalinės raketos, prieš protestuotojus panaudotos ašarinės dujos.

Yra nukentėjusių. Dėl riaušių kurstymo atliekamas ikiteisminis tyrimas.

Leidimo protestui prie Seimo savivaldybės prašiusi A.G.Astrauskaitė 15min teigė, jog jos inicijuotas protestas baigėsi gražiai.

Pasak jos, po to, kai mitingo dalyviai parengė rezoliuciją ir ji buvo įteikta prezidentui Gitanui Nausėdai, žmonės traukėsi nuo Seimo.

„Protestas, mano mitingas pasibaigė labai gražiai. Po rezoliucijos pristatymo aš pasakiau, kad mūsų mitingas baigtas ir po rezoliucijos pristatymo prezidentūrai mano jau misija baigta. Žmonės klausė visų reikalavimų, traukėsi nuo Seimo, padarė praėjimą“, – trečiadienį 15min komentavo A.G.Astrauskaitė.

Bet toliau atsakinėti į klausimus apie riaušes ir atsakomybę ji nepanoro.

„Išvis aš nežinau, ar jūs žurnalistė skambinate telefonu. Ką aš žinau, su kuo aš kalbu – provokatorė kažkokia“, – dėstė protesto organizatorė.

Patikinus, jog kalba su žurnaliste ir šią informaciją galima patikrinti, A.G.Astrauskaitė leido suprasti, kad nepasitiki 15min portalu, teigė, jog žurnalistai „parsidavę“.

„Iš jūsų atsakingų darbuotojų gavau informaciją, kad jūs esate finansuojami visuomenę šmeižti ir jūs tuo užsiimate – šmeižimu, kiršinimu, dezinformacija.

Jūs neturite tautos pasitikėjimo, esate parsidavę. Informacija iš 15min žurnalistų labai stipri. Aš galiu kalbėti tik su jūsų vadovu. Supratot? Nes jus jau vadina didžiausiais išdavikais, dezinformatoriais. Su tokiais dezinformatoriais aš nekalbu“, – tarė A.G.Astrauskaitė ir padėjo telefono ragelį.

Policijos departamento duomenimis, dėl riaušių prie Seimo rūmų sulaikyti 26 asmenys.

Valdžios pastatus – Seimą ir Vyriausybę – policijos pareigūnai saugo ir trečiadienį.

Trečiadienį Vyriausybė turėtų spręsti dėl naujų ribojimų imuniteto nuo COVID-19 neturintiems asmenims.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius