Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 17

„Pušyno kelias“ skaičiuoja paskutines dienas: uždaryti nusprendė tyliai, darbuotojai – nežinioje

Vaizdingame Vilniaus Verkių regioniniame parke esantis reabilitacijos centras „Pušyno kelias“ skaičiuoja paskutines dienas. Tačiau centro darbuotojai sako apie tai žinantys tik iš nuogirdų, kadangi oficialaus rašto iki šios savaitės jie nebuvo gavę. Medikai skundžiasi, kad dėl to negali nei patys apsispręsti dėl ateities, nei įspėti pacientų, kurie esą aktyviai domisi reabilitacijos galimybėmis.
Reabilitacijos centras „Pušyno kelias“
Reabilitacijos centras „Pušyno kelias“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šis reabilitacijos centras įsikūręs išties sveikatą gerinančioje vietoje – jo teritorija didelė, aplinkui miškas, grynas oras. Čia sveikti sąlygos pačios geriausios, tikina „Pušyno kelyje“ dirbančios reabilitacijos specialistės.

Darbuotojų informuoti nesivargino

Kalbamės su keliomis medikėmis, kurios centre užima skirtingas pareigas, dirba skirtingus darbus, tačiau visos pasakoja tą patį – apie nerimą, kurį jaučia jau ne vieną savaitę laukdamos oficialių žinių apie reabilitacijos centro, dabar priklausančio Respublikinei Vilniaus universitetinei ligoninei (RVUL), uždarymą.

„Kol kas girdime gandus. Skambina pacientai ir teiraujasi, ar jau tikrai negali pas mus atvykti reabilitacijai, nes jiems vienoje ar kitoje gydymo įstaigoje taip sakė. Atvažiuoja ligoninių vairuotojai, atveža pacientus ir sako – na štai, paskutinis kartas, nebevažinėsim. Kai paklausiam kodėl, nustemba dėl klausimo, juk, sako jie, „Pušyno kelią“ uždaro.

Taip atrodo, kad visi viską žino apie tai, tik ne mes, reabilitacijos centro darbuotojai. Mums niekas neatsiuntė įspėjimo, nepranešė, kur tiksliai persikelsime, kada tai įvyks, ar visi turėsime darbo vietas. Net kai mėginame oficialiai sužinoti, ar galime registruoti pacientus vasarai, girdime – sprendimo dar nėra“, – taip skundžiasi darbuotojos, prašydamos saugoti jų anonimiškumą.

Jos atviros – kalbėti viešai iš esmės uždrausta. Arba tiksliau – jos pačios baiminasi, kad už problemų kėlimą žiniasklaidoje sulauks ligoninės vadovybės nemalonės, bus kaltinamos pakenkus įstaigai, tad galbūt neteks ir darbo.

Šis reabilitacijos centras per pastaruosius metus stipriai sumažino savo paslaugų apimtis. Dar 2019 metų vidurvasarį centre dirbo 120 darbuotojų, dabar – nė 60-ies nelikę. Anksčiau veikęs vaikų skyrius uždarytas, dalis jo buvo pradėta remontuoti, tačiau remontai net neįsibėgėję nutrūko. Uždarytas ir vienas suaugusiųjų korpusas.

„Tačiau nuostolius mums skaičiuoja, lyg būtume vis dar toks pats didelis centras su veikiančiais visais trimis korpusais“, – piktinasi darbuotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius