Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 01

R.Budbergytė: sieksime subalansuoto 2017 metų biudžeto

Siekiant finansinio stabilumo, Finansų ministerija Vyriausybei ketina pateikti nedeficitinio 2017 metų biudžeto projektą, sako finansų ministrė Rasa Budbergytė.
Seimas pirmą kartą svarsto kitų metų biudžetą
Seimas pirmą kartą svarsto kitų metų biudžetą / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Yra šiuo metu priimti tokie teisės aktai, kurie mane įpareigoja, kaip finansų ministrę, siekiant finansinio stabilumo pateikti Vyriausybei subalansuoto kitų metų biudžeto projektą“, – pirmadienį Seime po susitikimo su Darbo partijos frakcija žurnalistams sakė R.Budbergytė.

Pasak jos, kitų metų biudžetas projektuojamas atsižvelgiant į du prioritetus – socialinės atskirties mažinimą ir krašto apsaugos finansavimą.

R.Budbergytės teigimu, rengiamo 2017 metų biudžeto projekto rodiklių pamatas yra kovo mėnesį sudarytos pagrindinių makroekonomikos rodiklių prognozės. Rugsėjo pradžioje makroekonominės prognozės bus atnaujintos, jos gali reikšmingai kisti, o tai reiškia, kad keisis ir dabar prognozuojami kitų metų biudžeto pajamų ir išlaidų dydžiai.

„Dabar remiamės ir planuojame kitų metų biudžetą prognozėmis, kurios buvo darytos kovo mėnesį, taip pat atsižvelgiant, kaip mums sekasi surinkti valstybės biudžetą. Rugsėjo mėnesį (...) dar kartą svarstysime visus aktualius klausimus – ir darbo užmokesčio, ir neapmokestinamų pajamų didinimas, ir minimalios algos didinimo galimybes“, – tvirtino ministrė.

Vyriausybės stabilumo programoje, kuri buvo patvirtina balandžio mėnesio pabaigoje, yra numatyta, kad kitąmet bus pasiektas subalansuotas biudžetas, o 2018 ir 2019 metais laukiama atitinkamai 0,8 proc. ir 0,9 proc. biudžeto perviršio.

Patvirtintos 2016 metų valstybės biudžeto pajamos (be ES lėšų) sudaro 5,945 mlrd. eurų, su ES lėšomis – 8,046 mlrd. eurų. Planuojamos šių metų valstybės biudžeto išlaidos – 8,686 mlrd. eurų, deficitas – 640 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius