Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 01

R.Karbauskis apie pasitraukimą iš pareigų: mano žingsniai nėra atsitraukimas, baimė, išskaičiavimas

Penktadienį pranešęs, kad traukiasi iš Kultūros komiteto pirmininko bei Seimo „valstiečių“ frakcijos seniūno pareigų, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis šeštadienį pareiškė, jog tai jokiu būdu nereiškia atsitraukimo. Į pasirengimą rinkimams koncentruotis ketinantis R.Karbauskis sako, kad esminiai šios kadencijos įstatymų pakeitimai arba priimti, arba parengti priėmimui.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Penktadienį savo sprendimą trauktis iš pareigų Seime R.Karbauskis komentavo šykščiai, šeštadienį daugiau paaiškinimų jis pateikė savo feisbuko paskyroje. Tiesa, nieko naujo nepasakė – jis atsidės pasirengimui spalį įvyksiantiems rinkimams.

„Pagrindinis tokių sprendimų (trauktis iš pareigų – aut.) tikslas – susitelkti į betarpišką bendravimą su žmonėmis visoje Lietuvoje. Padarėme daugybę darbų, kurie gerina žmonių gyvenimą, stiprina valstybę, bet mums priešiška propaganda kas dieną tai menkina, pereidama į patyčių stilių. Kito kelio pasiekti žmones mes neturime, tik tiesioginis bendravimas, kada galime pasidalinti visa informacija, pasidžiaugti progresu, įvertinti padarytas klaidas“, – teigė jis.

R.Karbauskis savo įraše priminė trejus metus dirbantis Seime: „Jis priėmė paskutinį, ketvirtąjį 2020 metų biudžetą. Visi svarbiausieji šios Seimo kadencijos įstatymai priimti, arba parengti priėmimui. Dabar galiu susitelkti į tai, kas tampa svarbiausiu uždaviniu šių rinkiminių metų laikotarpyje – paklausti žmonių, ar jie nori, kad mes tęstume pradėtus darbus, ar valdžia turi atitekti tiems, kurie visus mūsų pasiekimus nori panaikinti. 2016 metais taip aiškiai nesuvokiau, kiek daug buvusios valdžios padarė žalos valstybei, tautai per tokius projektus, kaip LEO LT, Visagino atominės elektrinė, kai praskolino šalį pasiimant kreditus kelis kartus didesnėmis palūkanomis, nei buvo galima.“

R.Karbauskis tęsia: „Dabar aiškiai matau, kaip tie pseudo patriotai, nesąžiningi verslininkai, biurokratai bando desperatiškai apsaugoti savo galias, įtaką, kad galėtų toliau vogti iš valstybės, skurdinti Lietuvos žmones. Man sakoma, jog mes pajudinome tokius didelius interesus, kad mus tiesiog sutraiškys.“

R.Karbauskis rašo, kad „Lietuva yra teisinė valstybė, todėl vienintelis kelias mus pašalinti – rinkimai, kuriuose viskas bus tautos valioje. Nesame vieninteliai, nepakartojami, esame žmonės, kurie mylime savo šalį ir turime stuburą kovoti už teisingesnę, turtingesnę Lietuvą ir visos tautos gerovę“.

„Mano žingsniai nėra atsitraukimas, baimė, išskaičiavimas, darau tai, kas būtina, jog po šių metų Seimo rinkimų galėtume toliau gerinti Lietuvos žmonių gyvenimą ir galutinai palaužti valstybę apiplėšusių jėgų pasipriešinimą“, – aiškino jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius