Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 03 /13:14

R.Karbauskis apie trijų ministrų atstatydinimą: manau, kad tik į gera

Valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis sveikina premjero Sauliaus Skvernelio sprendimą atstatydinti švietimo, kultūros ir aplinkos ministrus.Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis teigia, kad sprendimas dėl ministrų atstatydinimo netikėtas, tačiau nenustebino.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Ministras pirmininkas S.Skvernelis pirmadienį paskelbė, kad keičia tris savo Vyriausybės ministrus – kultūros, švietimo ir mokslo bei aplinkos.

„Galiu pasveikinti premjerą, kad jis ryžtingai žengė tą žingsnį. Mes šnekėjome apie tai, kad sprendimai dėl to, kad stiprintume, perinstaliuotume tam tikrose įtampose situaciją, yra naudingi ir svarbūs, bet tikrai negalvojau, kad premjeras šiandien tą ryšis padaryti, bet jis ryžosi, manau, kad tik į gerą“, – BNS pirmadienį sakė R.Karbauskis.

Jis patvirtino, kad galimybę keisti šiuos tris ministrus su premjeru yra aptaręs, tik teigė nežinojęs, jog tai bus padaryta būtent pirmadienį.

15min nuotr./Liana Ruokytė-Jonsson, Jurgita Petrauskienė ir Kęstutis Navickas
15min nuotr./Liana Ruokytė-Jonsson, Jurgita Petrauskienė ir Kęstutis Navickas

„Apie tai su premjeru buvom šnekėję ne kartą, premjero pozicija buvo, kad pasikeitimai vis viena būtų buvę, kai po prezidento rinkimų vyksta privalomas Vyriausybės performavimas. Bet jo sprendimas tai padaryti dabar yra logiškas“, – pažymėjo R.Karbauskis.

V.Pranckietis: ministerijose yra reikalingos naujos darbo kryptys

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sako, jog premjero Sauliaus Skvernelio sprendimas atleisti švietimo ir mokslo, kultūros bei aplinkos ministrus buvo netikėtas, tačiau nenustebino.

„Toks premjero sprendimas Seimo pirmininkui pasirodė netikėtas, tačiau nenustebino, nes nusiskundimai dėl šių ministrų darbo pasiekdavo ir Seimo pirmininką“, – sakoma Seimo pirmininko sekretoriato BNS perduotame V.Pranckiečio komentare.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Viktoras Pranckietis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Viktoras Pranckietis

„Ministrai stengėsi konstruktyviai dirbti su Seimo nariais, tačiau susidariusios situacijos įrodo, kad norint įgyvendinti pradėtus darbus, ministerijose yra reikalingos naujos darbo kryptys. Dėl to Seimo pirmininkas palaiko ministro pirmininko sprendimą pakeisti Vyriausybės narius atsakingus už aplinkos, švietimo ir mokslo bei kultūros sritis“, – pažymi parlamento vadovas.

Ministrų sprendimams kritikos nėra

„Valstiečių“ vadovas kartu teigė, kad ministrams priekaištų dėl jų priimtų sprendimų neturi, o pagrindine bėda įvardijo komunikacijos trūkumą.

„Viena iš didžiausių minėtų ministrų problemų – komunikacijos trūkumas, nesugebėjimas tam tikrų dalykų paaiškinti, vengimas kai kurių pokalbių, kurie būtų buvę būtini tos srities bendruomenei“, – teigė R.Karbauskis.

Jis pabrėžė, kad dalies mokytojų streiką lėmęs etatinis mokytojų apmokėjimo modelis, dėl kurio kritikuojama švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė, buvo priimtas Seime.

„Švietimo sektoriuje padaryta tiek daug sprendimų ir jie tokie svarbūs, šiandien sakyti, kad ministrė neteisingus sprendimus priėmė (negalima – BNS), jie buvo priimami Seime, tai ne viena ministrė sprendė dėl reformų, jos buvo Seime patvirtintos“, – sakė „valstiečių“ lyderis.

„Didžiausia problema kyla dėl komunikacijos, dėl dalykų, kurie susiję galbūt su asmeninėmis savybėmis, bet šituo atveju nemanau, kad premjeras ar kas nors turi pretenzijų šitiems ministrams dėl sprendimų, kurie buvo priimami. Kartais problema, kad sprendimai geri, teisingi, bet neiškomunikuojami, ir tai gimdo problemas, ir jos gilėja“, – kalbėjo R.Karbauskis.

Kalbėdamas apie kultūros ministrės Lianos Ruokytės-Jonsson atstatydinimą R.Karbauskis irgi pažymėjo, kad „kultūros sektoriuje bendruomenės nepasitenkinimas dažniausiai išreiškiamas, nes ministrė neranda laiko susitikti, bendrauti, paaiškinti kai kurių sprendimų“.

LVŽS vadovas teigė, jog pokalbiuose su S.Skverneliu nederino, kas pretenduoja užimti atsilaisvinusias pozicijas Vyriausybėje.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Saulius Skvernelis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Saulius Skvernelis

„Mes nederinom, kas užims tas pozicijas. (...) Premjeras atsakingas už tą sritį, partija dalyvaus, kiek reiks, nors šioje vietoje partija mažiausiai sprendžia, tai premjero prerogatyva“, – sakė R.Karbauskis.

Premjeras žurnalistams teigė, kad taip nori duoti impulsą sėkmingiau vykdyti reformas šiose ministerijose.

VIDEO: Saulius Skvernelis paskelbė atleidžiantis tris ministrus

S.Skvernelis sakė, kad trečiadienį įteiks teikimus prezidentei Daliai Grybauskaitei dėl švietimo ir mokslo ministrės Jurgitos Petrauskienės, kultūros ministrės Lianos Ruokytės-Jonsson ir aplinkos ministro Kęstučio Navicko atleidimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius