Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 08

R.Karbauskis: dėl ekologinių nelaimių įmonėse atsakomybę turėtų prisiimti savivaldybės

Dėl ekologinių nelaimių įmonėse, tokių kaip gaisras Alytuje, atsakomybę turėtų prisiimti jų kontrolę atlikti turinčios savivaldybės, teigia valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis.
Susitikimo akimirka
Susitikimo akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Visais atvejais pirmas sprendėjas ir duodantis leidimus ir visa kita yra savivaldybė. Alytaus atvejyje savivaldybė elgėsi taip įdomiai, ji viską pasuko link ministerijos, tarytum ji niekuo dėta. Iš tikrųjų tai savivaldybė davė leidimus, savivaldybė nekontroliavo ir visa kita – tai yra faktas“, – Žinių radijui trečiadienį sakė jis.

Gaisras Alytaus Pramonės rajone įsikūrusioje įmonėje „Ekologistika“ kilo spalio 16 dieną. Alytaus meras tuomet kritikavo centrinę valdžią, Vidaus reikalų ir Aplinkos ministerijas, dėl vangumo sprendžiant šią problemą ir jos pasekmes.

Pauliaus Briedžio nuotr./Smogas virš Alytaus
Pauliaus Briedžio nuotr./Smogas virš Alytaus

„Ta situacija įmanoma bet kurioje savivaldybėje, kur savivaldybė visiškai nekontroliuoja padėties savo įmonėse“, – teigė R. Karbauskis.

Jis sakė nesantis tikras, ar panaši situacija nesusiklostė ir Klaipėdoje, kur antradienį prokurorai paskelbė pradėję tyrimą dėl taršos, įtariant, kad ją galėjo sukelti bendrovė „Grigeo Klaipėda“.

„Šioje vietoje aš negaliu pasakyti, ar Klaipėdos atvejis susijęs su tuo, ko nepastebėjo pati savivaldybė, duodama leidimus ar kažką tai, čia gal truputį kitas atvejis, bet Alytaus atvejis buvo toks, kad savivaldybė tiesiog nekontroliavo padėties savo įmonėse ir po to bandydama pabėgti nuo atsakomybės suvertė visą kaltę ministerijai“, – kalbėjo „valstiečių“ vadovas.

Jis sakė besidžiaugiąs gyventojų vaidmeniu atkreipiant dėmesį į taršos problemas Klaipėdoje ir apgailestavo, kad ikiteisminis tyrimas nebuvo pradėtas anksčiau.

„Žmonės išreikalavo ir aš labai džiaugiuosi, kad turime šitą rezultatą“, – sakė R.Karbauskis.

Jis sakė sunkiai įsivaizduojantis, kad verslas galėtų būti vystomas taip elgiantis.

„Tai yra nusikaltimas – akivaizdu ir atitinkamai, tikiuosi, tyrimas duos savo rezultatus ir kalti kompensuos tą. Bet pasitikėjimas verslu, aišku, labai stipriai nukenčia dėl vienos įmonės, vieno vadovo, savininko sprendimo“, – kalbėjo jis.

Atliekamas tyrimas dėl aplinkos taršos nevalytomis nuotekomis, Aplinkos apsaugos departamento duomenimis, už tai atsakinga uostamiestyje veikianti bendrovė „Grigeo Klaipėda“.

J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./„Grigeo Klaipėda“
J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./„Grigeo Klaipėda“

Popieriaus ir medienos pramonės grupės „Grigeo“ prezidentas ir didžiausias savininkas Gintautas Pangonis sako, kad nuotekos į Kuršių marias galėjo būti leidžiamos dėl gedimo, o ne dėl tyčinės veiklos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius