-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 03 21

S.Skvernelis ir prezidentė viešai nesako, bet R.Karbauskis žino: K.Mažeika – nederintas

Prezidentei Daliai Grybauskaitei atmetus kelis valdančiųjų į aplinkos ministrus siūlytus kandidatus, šįkart „valstiečiai“ nusprendė eiti „va bank“ ir Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininko Kęstučio Mažeikos kandidatūrą ketina teikti neoficialiai neatsiklausę, ar ji priimtina šalies vadovei.
Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis ir Dalia Grybauskaitė
Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis ir Dalia Grybauskaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Didžiausios valdančiosios partijos Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis teigė, kad anksčiau D.Grybauskaitei buvo siūlyti du socialdarbiečių ir du „valstiečių“ kandidatai į aplinkos ministrus.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kęstutis Mažeika
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kęstutis Mažeika

„Anksčiau buvo siūloma taip, kaip pati prezidentė reikalavo, – kad pirma pateikite, po to, gavę patvirtinimą, jau oficialiai teikite. Kitų pavardžių nesakysiu, tų, kurios buvo teikiamos ir be priežasties atmetamos. Mes tiesiog jų nevardijome ir neklausėme, kodėl“, – aiškino jis.

D.Grybauskaitei „išbrokavus“ visus kandidatus, taip pat ir oficialiai pateiktą socialdarbietės Irmos Gudžiūnaitės kandidatūrą, valdantieji nusprendė elgtis kitaip. R.Karbauskis sako, kad dabar į aplinkos ministrus siūlomo K.Mažeikos kandidatūra iš anksto su prezidente derinta nebuvo.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Dalia Grybauskaitė susitiko su kandidate į aplinkos ministrus Irma Gudžiūnaite
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Dalia Grybauskaitė susitiko su kandidate į aplinkos ministrus Irma Gudžiūnaite

„Dabar turime pasiūlymą, ta prasme, jis jau įvardytas, kuris nėra suderintas. Tikrai šitas žmogus nėra derintas su prezidente. Dabar ji jau bus priversta arba atmesti ir paaiškinti, kodėl, arba priimti. Tiesiog ji pati pakeitė žaidimo taisykles su neskyrimu žmogaus, kuris buvo suderintas, tai yra kandidatė, kuri buvo siūloma, ji buvo suderinta. Tiesiog niekada nesiūlydavome nesuderinto kandidato. To nebuvo niekada“, – tikino R.Karbauskis.

Tiesa, S.Skvernelis pats yra pripažinęs, kad teisingumo ministru advokatą Giedrių Danėlių siūlė žinodamas, kad prezidentei jo kandidatūra greičiausiai bus nepriimtina.

Apie tai, kad į aplinkos ministrus siūlomas K.Mažeika, pranešta antradienį.

Sausio pabaigoje D.Grybauskaitei premjeras Saulius Skvernelis oficialiai buvo pateikęs valdančiosios koalicijos partnerių socialdarbiečių atstovės, teisingumo viceministrės I.Gudžiūnaitės kandidatūrą. Tačiau su ja susitikusi prezidentė pareiškė, kad šios politikės į aplinkos ministres neskirs, nes jai trūksta dalykinės patirties.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Andrius Palionis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Andrius Palionis

Gruodžio viduryje Lietuvos socialdemokratų darbo partija į aplinkos ministrus siūlė frakcijos Seime seniūną Andrių Palionį. Tačiau teigiama, kad jo kandidatūra netiko D.Grybauskaitei ir galiausiai oficialiai nebuvo pateikta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius