Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 21 /17:50

Seimo Etikos komisijos pirmininkas „nusileis“ R.Karbauskiui – nerengs išvadų dėl V.Pranckiečio

Reaguodamas į Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderio Ramūno Karbauskio reikalavimą ir kaltinimą šališkumu, Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas konservatorius Antanas Matulas teigia nusišalinsiantis nuo klausimo ir atsisakysiantis rengti išvadas dėl galimo Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio interesų konflikto.
Antanas Matulas
Antanas Matulas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Jeigu kam nors kyla įtarimų dėl mano šališkumo, nuo to klausimo be abejo, kad nusišalinsiu – jeigu taip žmogui atrodo, nors nesu nieko išsakęs, dėl ko galėjo kilti toks įtarimas. Kai kur cituojama tik pusė mano sakinio, o kita dalis galbūt nepasakoma“, – 15min pirmadienį komentavo politikas.

Jis Etikos ir procedūrų komisijos yra paskirtas išvados dėl galimo V.Pranckiečio interesų konflikto rengėju. A.Matulas kito posėdžio metu žadėjo paprašyti, kad būtų pakeistas kuo nors kitu.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Antanas Matulas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Antanas Matulas

„Kad nekiltų net galimų įtarimų dėl kažkokių galimų interesų, kurių aš neturiu, man jokių problemų nėra, kad komitetas apsispręstų ir paskirtų kitą išvadų rengėją, – komentavo jis.

– Jau tų židinių, konfliktų Seime yra daug, tai jeigu dar aš čia velsiuos ir laikysiuos kažkokių nereikalingų principų, tada dar vienas židinys bus. [...] Aš nematau jokių problemų – tiesiog vienam reikia nusileist.“

Nusišalinti nuo tyrimų, susijusių su Seimo pirmininko V.Pranckiečio atšaukimu iš pareigų, R.Karbauskis A.Matulo pareikalavo pirmadienį. Politiko teigimu, konservatorius diskreditavo komisijos darbą „reikšdamas išankstinę nuomonę ir demonstruodamas šališkumą“.

„Tokie komisijos pirmininko pasisakymai, kad „antradienį kokių nors teisinių statuto pažeidimų, mano manymu, nelabai ir buvo“, dar Etikos ir procedūrų komisijai net nepradėjus tyrimo, rodo, kad A.Matulas yra susiformavęs išankstinę nuomonę, turi aiškų nusistatymą ir dėl to negali objektyviai nagrinėti galimų Statuto pažeidimų, padarytų svarstant nepasitikėjimo Viktoru Pranckiečiu klausimus“, – pirmadienį žiniasklaidai išplatintame pranešime cituojamas R.Karbauskis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis

Seimo etikos sargams „valstietis“ pranešė išsiuntęs raštą. Jame esą reikalauja komisijos nušalinti A.Matulą nuo skundų dėl praėjusią savaitę V.Pranckiečio sušaukto Seimo valdybos posėdžio teisėtumo bei galimo interesų konflikto.

Praėjusią savaitę Seimo etikos sargai nutarė pradėti du tyrimus: dėl neplanuotai sušaukto Seimo valdybos posėdžio teisėtumo, taip pat – jo metu priimtų sprendimų legitimumo bei to, ar Seimo pirmininkas V.Pranckietis nesupainiojo interesų.

Į Etikos ir procedūrų komisiją po to, kai žlugo balsavimas dėl V.Pranckiečio atšaukimo iš pareigų, su skundais kreipėsi „valstiečiai“ Arvydas Nekrošius ir minėtas R.Karbauskis.

Apie tai daugiau – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius