Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 03

R.Karbauskis: nemanau, kad LVŽS į Seimą eitų kartu su kitomis partijomis

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis sako nemanantis, kad partija 2020 metais į Seimą kandidatuos kartu su „socialdarbiečiais“ ar kitomis galimomis koalicijos partnerėmis. Tokią idėją anksčiau mestelėjo Socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) lyderis Gediminas Kirkilas.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Tai yra jų pasiūlymas, jų idėja. Aš manau, kad mes kiek kitaip matom galimybes [...]. Ta idėja logikai neprieštarauja, bet nemanyčiau, kad Valstiečių-žaliųjų sąjunga dalyvautų koaliciniam sąraše su kitomis partijomis, kurios yra koalicijoje. Abejoju, ar tam pritartų mūsų partijos taryba.

Kad mes šnekėsimės tarpusavy visos koalicijos partijos apie būsimus rinkimus – be abejonių – ir ieškosim sprendimų, kaip užtikrinti, kad po 2020 metų būtų galima tęsti tuos darbus, kuriuos pradėjom 2016 metais“, – žurnalistams Seime trečiadienį sakė R.Karbauskis.

Teiraujantis, kodėl su kita partija „valstiečiai“ nekandidatuotų, Seimo narys atsakė, kad šis klausimas LVŽS nėra aktualus.

Manau, kad tai labai svarbu partijoms, kurios gali neįveikti to procento.

„Mes esam aptarinėję savam rate šitą klausimą. Mes tikrai turėtumėm įveikti 5 proc., dėl to mums tas klausimas nėra gyvybiškai svarbus. Manau, kad tai labai svarbu partijoms, kurios gali neįveikti to procento, ir joms susivienijus, tada jau reiktų 7 proc.“, – aiškino R.Karbauskis.

Antradienį G.Kirkilas „Žinių radijui“ teigė, kad partijos sprendimas į Seimą 2020 metais kandidatuoti su kitos partijos sąrašu būtų logiškas.

„Mano požiūriu, tai būtų logiška, bet kol kas dar nesvarstom šito“, – sakė jis.

O tada politikas pridūrė: „Mano požiūriu būtų logiška, kad visa valdančioji koalicija dalyvautų kartu, bet tokie susitarimai nėra lengvi. Man teko tokius turėti 2000 metais. Buvo keturių partijų susitarimas, nėra taip paprasta tą padaryti. Bet svarstyti, aš manau, tokią galimybę reikėtų.

Bet kokiu atveju, ar kartu dalyvaus rinkimuose valdančiosios koalicijos partijos, ar atskirai, vis vien visos vėl bus vertinamos vienodai. Jos bus atsakingos už tą valdžios etapą, kuris dabar jau praėjo iš dalies, ir kuris dar bus.“

Naują koaliciją šiuo metu formuoja „socialdarbiečiai“, „valstiečiai“, Lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS) ir partija „Tvarka ir teisingumas“. Penktadienį politinės organizacijos ketina pasirašyti koalicinę sutartį.

Trečiadienį „socialdarbiečių“ prezidiumas rengia posėdį, kuriame aptars koalicinių derybų rezultatus. Posėdyje ketina dalyvauti ir R.Karbauskis.

Birželio 7–15 dienomis „Vilmorus“ atliktos visuomenės apklausos duomenimis, už Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą rinkimuose balsuotų 15 proc., „tvarkiečius“ – 5,9 proc., LLRA-KŠS – 3,1 proc. respondentų. Socialdemokratų darbo partiją rinktųsi 2,2 proc. rinkėjų.

Į Seimo narių mandatus partija gali pretenduoti tik sulaukusi ne mažiau kaip 5 proc. rinkėjų palaikymo, jungtinis kandidatų sąrašas – ne mažiau kaip 7 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius